Startpagina | LINKS | CONTACT

12 Maart 1945

Maandag 12 Maart 1945

Terug van weggeweest. In Apeldoorn wordt het steeds schraler. Menschen die van de gaarkeuken leven, moeten daar hun bonnen inleveren anders krijgen ze niets.
De laatste 2 weken hebben ze op de bon een kilo aardappelen gehad, soms een stukje vleesch en wat olie en dat moeten ze ook inleveren. Ze krijgen er soep voor terug, 7 dagen watersoep, hoofdzakelijk koolsoep.
Op de Woeste Hoeve is vrijdag Rauter met 2 officieren aangeschoten, volgens zeggen is Rauter gewond en zijn de andere twee dood. Er moeten er daar ter plaatse al een grote honderd menschen voor doodgeschoten zijn en de oorlog blijft duren, nog is het einde er niet.

Zoo gauw als ik de Bartelsweg in kom staan Annie en Henkie me al op te wachten en staan te hunkeren of ik ook een extraatje voor ze mee breng. Gelukkig heb ik dat nog steeds gekund, of een appel of een paar eieren, maar altijd heb ik iets. Ik hoef nooit m’n tassen zelf leeg te maken, dat doen zij wel. Maar ze schreeuwen er zoo bij dat de hele buurt weet wat ik mee gebracht heb.