Startpagina | LINKS | CONTACT

13 Februari 1945

Dinsdag 13 Februari 1945

Ik ben bijna de gehele dag binnen gebleven. Vanmiddag even weg geweest, had nog een flesch melk tegoed bij een boer, dat kon ik niet laten lopen.
Wat een weer, het stormde gewoon. Je moest je flink schrap zetten anders waaide je van de dijk af. Kwam langs een boerderij waar me een hoop kippen voor de voeten liepen, ik denk laat ik maar eens gaan horen, kreeg 3 eieren, dus toch alweer mee genomen.
Maar ondanks het slechte weer komen er steeds meer menschen het platte land op, waar moet dat naar toe, vele varkens maken de spoeling dun.
Hier bij Berends komen er ook veel iedere dag, de één om een paar aardappelen en de ander om een boterham, weer een ander om wat meel en zoo gaat het iedere dag van voren af aan.
Vanmiddag waren hier twee dames lopende uit Den Haag voor wat voedsel. Ze eten daar tulpenbollen voor 5 gulden de Kg. Maar ook daar is niet meer aan te komen, want de voedselvoorziening heeft er beslag op gelegd.
Er sterven dagelijks menschen van de honger in de westelijke steden, meest menschen op leeftijd en heel kleine kinderen.