Startpagina | LINKS | CONTACT

14 October 1944

Zaterdag 14 Oct. 1944

Zaterdagavond, ik zit weer op dezelfde plaats, maar wat een verschil bij vroeger, toen kon je hier op Zaterdag naar de markt een vette paling of gestoomde bokking of een lekkere haring die je smelt op de tong en dan de avond thuis met de heerlijke koffie en een gebakje, als het er aan zat. Maar dat is geweest, maar toch kun je het nu ook nog wel gezellig maken, een snee roggebrood met wat boter (als er is) smaakt nu zeker zoo goed. Maar het witbrood lijkt nergens meer op en zit ook geen smaak meer aan, het ziet net zo donker als roggebrood en het is klef en nat van binnen.
Ik ben vandaag bij de Dokter geweest, heb lang moeten wachten, maar hij was toch tevreden over me, dus ik kan weer gerust zijn.
Vanmiddag was Karel Meijer hier, ook een die met een nicht van me getrouwd is. Ik heb m’n knijpdinamo aan hem verpatst, daar krijgen we kolen voor. Zijn vader heeft een wasscherij dus zullen zij nog wel extra toewijzingen krijgen en Cisca en Dina zijn voorlopig weer uit de brand.
Ook opa is hier geweest, hij wist een voordelig handeltje, maar dan moest hij een pakje cigaretten hebben. Ik had nog een pakje en dat heb ik hem na veel vijven en zessen maar geleend, hij zag er zoo zielig uit, het zal me benieuwen of ik het terug krijg. Hij is niet slecht maar vergeet alles.
Maar het kaarsje word al kleiner, dus hou ik er voor vandaag mee op.