Startpagina | LINKS | CONTACT

15 April 1945 ochtend

Zondagmorgen 15 April 1945

Weer een nacht in de kelder doorgebracht, hoe lang nog en hoe zal het aflopen?
Om ruim 11 uur begon gisteravond een hevig trommelvuur, dat misschien 3 kwartier aanhield. Daarna hoorde je mitrailleurs en artillerie. Zelfs nu zijn ze van tijd tot tijd nog bezig, hoewel in veel mindere mate als vannacht.
Dina is erg zenuwachtig, ze heeft de laatste 48 uur nog geen oog dicht gedaan, ze ziet alles donker in. Ze weet soms niet wat ze doet. Is erg bezorgd voor Henkie, vraagt me herhaaldelijk dingen waar ik ook zoo gauw geen antwoord op kan geven. B.v. wat zal er van de kinderen terecht komen als wij getroffen worden? Of: kun je niet aan oom Jo (Arnhemseweg) vragen of we met de kinderen aldaar in de kelder mogen komen. Ze denkt dat het overal bij anderen in de kelder veiliger is als bij haar zelf.
Cisca is net het tegenovergestelde, is overal erg onverschillig onder, wat buiten gebeurd interesseert haar niet, als zij moppert is het alleen over de ongerieflijkheid van de kelder, als ik b.v. voorstelde om maar weer naar boven en naar bed te gaan, zou ze geloof ik al voor dat ik uitgesproken was er boven al in gelegen hebben. Het is van één kant maar gelukkig want zoo’n tegenpool heeft Dina juist nodig.