Startpagina | LINKS | CONTACT

1 Maart 1945

Donderdag 1 Maart 1945

Maart zet slecht in, de gehele dag staan regenen en veel wind, echt hondenweer. En zoodoende weinig activiteit in de lucht, want als het weer ook maar een beetje gunstig is, dan is het beslist gevaarlijk op de weg. Want als er ook maar een auto of wagen op de weg is, dan maak maar dat je uit de buurt komt, want die wordt beslist beschoten, dan is het levensgevaarlijk.
Een Zaterdagmiddag, ik was net naar Apeldoorn, toen hield er hier in de buurt ongeveer 100 Mtr. Hier vandaan een luxe auto stil, (bemand met 2 moffen) vanwege het gezoek in de lucht. Plotseling schoten er 2 jagers naar omlaag. Scheerden hier rakelings over het huis heen en beschoten de auto die wel geraakt werd maar niet zoo erg en tot drie maal toe herhaalden ze die manoeuvre, de moffen schoten hals over kop achter een hooiberg. De straat was bezaaid met gaten in het asfalt en de boerderij die er bij lag, geen schrammetje.
Jammer dat het mooie wagentje . . . . . zoo mooi bleef.

Zoo juist vroegen trekkers, komende uit Utrecht hier om een boterham. Bij Apeldoorn gekomen (vertelden ze werden ze aangehouden door menschen die hun zeiden dat ze beter met een boog om Apeldoorn heen konden gaan, want al het mansvolk tot 50 jaar moest zich in Apeldoorn melden en zoodoende zijn ze er met een grote boog om heen gefietst. Als dat zoo is, kan ik er misschien van de week niet naar toe, daar kan wel