Startpagina | LINKS | CONTACT

25 November 1944

Zaterdag 25 November 1944

Ik zal maar niet schrijven waarom ik hier nog ben, want dat word te flauw.
Mijn schoenen zijn aan het verslijten en nu heeft opa er een lapje op gestikt, maar ik geloof naast het gat, want ze lekken nog net zoo hard, (ook al sabotage) maar we zullen het die man maar niet kwalijk nemen, die is ook al 80 jaar. Maar het is mijn eenigste paar dus moet ik er zuinig op zijn. En m’n pakje cigaretten zal ik wel kwijt zijn, daar zal hij nu dat lapje wel op of naast voor gestikt hebben.
Dina heeft bij oom Jo de slager wat botjes gekregen en daar heeft ze nu wat soep van getrokken en dat nemen we vanavond mee naar Vlottes, dan hebben we de man een kommetje en dan nog een appel, dus we hebben het weer goed.
Cisca heeft haar zomermantel ook bedorven. Toen ze me laatst in Nijbroek eens kwam opzoeken, regende het en zoodoende had ze van Dina er een regenjas over aangetrokken en die regenjas is doorgelopen, zoodoende is haar mantel bedorven. Nu heeft ze van Annie van Karel zoolang een wintermantel gekregen, dus is ze weer geholpen. Maar goed dat er nog menschen zijn die ons helpen willen.
Ik heb erge trek in een cigaret als ik nu in Nijbroek was zou dat niet zoo’n bezwaar zijn, want Jannie tracteerd nog wel eens. Maar misschien loop ik bij Gerard een eigenteeltje op.