Startpagina | LINKS | CONTACT

28 October 1944

Zaterdag 28 Oct. 1944

Al weer een dag voorbij, wat zal het morgen zijn en overmorgen! Maar we mogen toch nog niet klagen, we hebben morgen een stukje vleesch in de pan, er is weer een bon uit gekomen, 100 gram per persoon.
Het is mooi weer geweest vandaag, erg druk gevlogen, er zijn honderden vliegtuigen overgekomen en allemaal de goede richting, naar het oosten.
Karel Meijer is ook hier geweest, hij bracht 5 kaarsen, alweer licht in de duisternis, plus een stuk leer om de schoenen van Cisca te verzolen en zijn vrouw heeft voor kleine Annie een jurkje gemaakt.
Als er een bon uitkomt voor rookwaar, zal ik hem een pakje cigaretten maar geven, hij heeft het wel verdient, hij helpt waar hij kan.
En zoo gaan we de winter in, het valt niet mee en dan te denken dat we hier in onze zomerkleren gekomen zijn. Cisca en Annie lopen voor het grootste gedeelte met kleren van Dina aan, terwijl Dina er zelf zo moeilijk inzit. Dina hoort ook weinig van haar man (Tinus) en als er een brief komt is ie een maand oud en dan weet je nog niet hoe het er bij staat. Ik zelf loop met een pullover en een flanel hemd van Berends, dus ik draag ook al van een ander
En zoo zit ik dan hier weer bij het stompje kaars, dat is niet zoo erg als we dat nog maar blijven doen kunnen. Direkt nog een (kopje koffie, koffie zei ik toch) en dan weer naar bed en zoo worden de lange avonden kort vanwege het licht, de nachten worden veel langer. De kinderen liggen meestal om 6 uur in bed.