Startpagina | IK VERZAMEL . . . | LINKS | VOORLAATSTE NIEUWE FOTO'S

Berichten 181-200

Bericht 181

Zaterdag 16 februari 2008 at 4:36 pm.

Naam: rigter. pc

E-Mail Adres: klik hier

Wie heeft nog enig materiaal, van de sterrenlaan op het hoekje mercuriuslaan, hier heb ik mijn jeugd gedeeltelijk doorgebracht.Ik ben Kees rigter mijn ouders hadden daar een slagerij aan de andere kant hadden wij bakkerij Hendriks en naast ons de kruidenier Fikkers wie o, wie weet of heeft hier nog iets van. Ben in 1959 uit Apeldoorn vertrokken naar Den helder, maar woon nu in Leeuwarden. Ik hoop op enige reactie. Vriendelijke groeten: Kees Rigter.

Bericht 182

Vrijdag 22 februari 2008 at 8:59 pm.

Naam: Gerrit van Lohuizen

E-Mail Adres: klik hier

Ik kijk zo wat elke dag naar u site, ik heb zelf in apeldoorn gewoond,ben er geboren 1935 , ik heb tot 1954 op de CHR. Guertsweg 52 gewoond in de sigaren winkel net voor het spoor daar staat en foto op u site ,maar daar staat op hoek Julianastraat en Hofstraat, de Hofstraat was veder naar de het oosten naar de stad .Ik heb 51 jaar in canada gewoond,ben nu weer terug bes naar mijn zin hier.in Nederland ik ben ook op zoek naar iemand hij woonde in de Alexandrinalaan het is nu allemaal weg zijn naam was HENK SCHOLTEN is er soms iemand de hem kent als hij nog in leven is Dank u Gerry

Bericht 183

Maandag 25 februari 2008 at 2:29 pm.

Naam: Wessel van Putten

E-Mail Adres: klik hier

Hier een oproepje, heeft er iemand foto's van de huizen aan de Tuindwarsstraat. Het liefst oude gevel foto's van nr 25. Men zegt dat hier vroeger ook een bakkertje in heeft gezeten.
Woon nu zelf sinds twee jaar in dit huisje van begin 1900, en wil eigenlijk proberen de gevel weer de oude look te geven, zoals bijvoorbeeld de glas in lood ramen, gevelbekleding,houtsnijwerk e.d. Dus als iemand mij daar aan kan helpen, hoor ik het graag. bvd.

Bericht 184

Maandag 3 maart 2008 at 5:33 pm.

Naam: Karel Tamboer

E-Mail Adres: klik hier

Wie kan mij wat vertellen over inktfabriek Blommestein (Brinklaan). Ik ben met een familieboek bezig en kom er steeds meer achter dat ik mijn (groot)ouders vroeger veel meer had moeten vragen. Mijn vader Johan Tamboer werkte van ca. 1920 tot 1941 bij Blommestein Inktfabriek. Wie kan mij meer vertellen over dit bedrijf. Hoeveel mensen werkten er, wanneer is het gestopt etc. Ik weet er bijna niets van dus alle info is welkom. Een foto zou ik helemaal fantastisch vinden.
Met vriendelijke groet, Karel Tamboer Haaksbergen

Bericht 185

Maandag 10 maart 2008 at 7:22 pm.

Naam: Anja van Denderen

E-Mail Adres: klik hier

Geachte heer Huisman,
Mijn grootouders kwamen uit Apeldoorn en hebben gewoond op de wolweg nr 34 met mijn oom Henk en mijn moeder Willy. Daar is in 1955 ook mijn broer geboren.
Zijn er foto`s van de wolweg bekend en is er misschien nog iemand die de familie Kozijn kent?
Mijn opa heeft nog als kelner gewerkt in hotel bloemink, later ook mijn oom Henk.
Zijn er misschien nog schoolfoto`s bekend, mijn moeder is geboren in 1931.
Met vriendelijk groet, Anja van Denderen.

Bericht 186

Woensdag 12 maart 2008 at 12:51 am.

Naam: Miranda Licht

E-Mail Adres: klik hier

Leuk zeg, ik typte de naam van mijn opa in (Jo Licht) om te kijken of er iet van zijn schilderijen of van de quiz waar hij inde jare '60 (of vroeger)aan mee heeft gedaan en gewonnen en vond er zijn dagboeken. Ik had er ooit 2 gelezen en vond deze er interressant en boeiend geschreven, wist niet meer waar ze naar zijn dood gebeleven waren. Ga ze zeker lezen!
Degene die ze erop heeft gezet ; Bedankt

Bericht 187

Vrijdag 14 maart 2008 at 10:48 am.

Naam: Henriëtte Rouschop

E-Mail Adres: klik hier

Op dit moment de eerste keer dat ik deze site bezoek i.v.m. een zoektocht.
Ik ben vandaag in het bezit gekomen van oude foto's i.v.m. een zoektocht naar een Nederlandse broer van mijn vriend Paul Todd in Canada. De naam is: Justus William Todd. Zijn service number was B112048, zijn rang was Guardsman.
Hij is geboren in Goodwood, Ontario Canada January 30, 1917.
We hebben een paar jaar geleden al enkele pogingen gedaan om zijn broer te vinden maar helaas tot nu toe zonder resultaat. Maar nu we meer info cq. foto's hebben hoop ik dat iemand ons verder kan helpen of ons kan zeggen wie dat dan wel zou kunnen. Het gaat hierbij om foto's van Bakkerij De Kroon en enkele familiefoto's gemaakt rond de bevrijding door de fotograaf Schreuder aan de Hoofdstraat 2 in Apeldoorn. Daarnaast wil ik graag iets weten over de Gebr. Horma, Stationsstraat 46, Apeldoorn. Tel.nr.5363
Ik heb ook een foto van De Dorpsmederij aan de Dorpstraat in de Harskamp.
Ik heb ook 2 foto's van Marjo en Robbie van Wijk gemaakt in '41 en '44 in de of bij de Brass Hat Club. Tot nu toe hierover nog niets gevonden.
Hopelijk kan iemand mij verder helpen.
Vriendelijke groet,
Henriëtte Rouschop-van Mook.

Bericht 188

Vrijdag 14 maart 2008 at 10:36 pm.

Naam: Chris van der Ark

E-Mail Adres: klik hier
Ik woon al weer 44 jaar in Brabant maar heb mijn jeugd in Apeldoorn doorgebracht [1954-1964] ik heb gewoond in de Spoorlaan nr.6, ik kom nog regelmatig in Apeldoorn maar van mijn oude buurtje is niks meer over, daarom ben ik zo blij met deze site, mede omdat met verhuizen veel van mijn jeugdfotos verloren zijn gegaan, heeft iemand nog fotos of andere informatie uit die omgeving [Spoorlaan, Arnhemseweg, Stoomwezenstraat, Alexandrinalaan etc.] dan zou je mij daar zeer gelukkig mee maken, ook als je mij hebt gekend vroeger, neem dan gerust contact met me op, dat zou ik zeer op prijs stellen.
m. vr. gr. Chris van der Ark.

Bericht 189

Vrijdag 28 maart 2008 at 11:16 am.

Naam: Ton Jacobs

E-Mail Adres: klik hier

ik kijk regelmatig op deze site, ben geboren in Apeldoorn in de kraamkliniek op de (voormalige) Zwolseweg en woonde toendertijd aan de Koningstraat.

Leuk en interessant om zo toch weer duidelijk herkenbare foto's van oud-Apeldoorn te zien.

Ton Jacobs
Amersfoort
www.inGodsveiligehanden.nl

Bericht 190

Maandag 7 april 2008

Zijn er misschien mensen die informatie hebben over '10 dagen Fruga campagne' of hebben hier nog afbeeldingen van? Deze 'campagne' vond vermoedelijk plaats in 1939.
De heer Evert Jan Stokking heeft een aantal oude dia's gemaakt door zijn vader Jan Stokking, gevonden op zolder.
Later komt er bij het CODA Museum van deze versierde fruitwagens van Apeldoornse groentehandelaren een expositie.
Martin Huisman
klik hier

Bericht 191

Woensdag 9 april 2008 at 10:01 pm.

Naam: R. Steiginga

E-Mail Adres: fam.steiginga@chello.nl

Bij de foto's in hoog Soeren staat bij Hotel Ruimzicht een Ford Anglia 1ooE ongeveer bouwjaar 1955, bij de kapel staat een Ford Cortina 2 drs., van 1967 gebouwd tot 1970.
Info; Engelse Ford Club Nederland.

Bericht 192

Woensdag 9 april 2008 at 10:12 pm.

Naam: R.Steiginga

E-Mail Adres: fam.steiginga@chello.nl

Foto's beekbergen Dorpstraat , foto Links Onder:
De linker auto is een Ford 15M bouwjaar '68-'70 en de rechter een Simca 1100. omstreeks 1970-1972. gebouwd.

Bericht 193

Vrijdag 11 april 2008 at 11:44 am.

Naam: E v/d Berg

E-Mail Adres: hulhorst@hotmail.com

ik ben op zoek naar het adresboek voor de gemeente apeldoorn ERICA 1963 (wie kan mij helpen?)

groeten Eef

Bericht 194

Zaterdag 12 april 2008 at 5:11 pm.

Naam: paulissen

E-Mail Adres: jeannepaulissen@hotmail.com

Mijn gezin en ik komen niet uit Apeldoorn maar wonen er inmiddels 18 jaar.
Ik zou graag meer oude foto's zien van onze buurt nl. het vroegere Walterbosch: Gunninglaan, Bilderdijklaan, Vondellaan en/of Waltersingel. Het liefst toen dit nog in de bouwfase zat. Wie kan mij eraan helpen? Alvast hartelijk dank!

Bericht 195

Donderdag 17 april 2008 at 3:02 pm.

Naam: g.adelerhof

E-Mail Adres: g.adelerhof@versatel.nl

Vandaag 63 jaar geleden een belangrijke dag in het leven van de apeldoornse gemeenschap.Mijn gedachten gaan er na terug.

Bericht 196

Maandag 21 april 2008 at 1:10 am.

Naam: w

E-Mail Adres: fredinternet@msn.com
hoe plaats ik fotos in deze site??

Antwoord:
Door afbeeldingen te zenden naar
info@oud-apeldoorn.nl
Martin Huisman

Bericht 197

Dinsdag 29 april 2008 at 8:52 pm.

Naam: Ron Kroon

E-Mail Adres: ronnykroon@hotmail.com

Beste liefhebbers (jij ook R.W.) Ik woon nu aan de Gentiaanstraat, nabij de kruising "Anklaar" . Ik heb eerder een verzoek tot meerdere afbeeldingen geplaatst, omtrent de hele opbouw van "Zevenhuizen" , waarom???,..Mijn vader was destijds een van de MANNEN die dit heeft gebouwd!!! Hij heeft zelf helaas geen foto's ! Leeft nog wel maar is ook benieuwd!!! Groetjes Ron

Bericht 198

Dinsdag 6 mei 2008 at 2:41 pm.

Naam: Theo de Weerd

E-Mail Adres: ltdeweerd@wanadoo.nl

Wie kan mij van dienst zijn?

Ik zoek een foto van de boerderij Barnewinkel nr. 66?
Heeft iemand hier foto's van?

Bericht 199

Woensdag 7 mei 2008 at 4:20 pm.

Name: C.H.van Weenum

E-Mail Adres: cor@vanweenum.nl

Roeluf uutn Enk deze foto zag ik, het was 50 jaar bestaan apeldoornse courant een speciale uitgave met Roeluf op de voorkant ik heb nog een orgineel exemplaar ingelijst vandaar leuke aanvulling voor de ? in het stuk.

Succes

Bericht 200

Woensdag 7 mei 2008 at 10:12 pm.

Naam: Hans Wolf

E-Mail Adres: flowsnah@chello.nl

Onder de link Asselsestraat staat een foto van een groep kinderen in een bouwput. Er staat bij: archief John van Zwam. Ik was wel verbaasd, deze foto is geretoucheerd (de letters op de vlag en het bord) en ik heb het orgineel. De foto heeft in de Apeldoornse krant gestaan en is denk ik gemaakt door Marcel Bastin, de persfotograaf. Het jaar is 1956 of 1957. Het is de bouwput aan de Sprengenweg voor de lagere school aldaar. Deze school kwam in de plaats van de Asselsestraatschool. Ik sta zelf ook op deze foto.