Startpagina | IK VERZAMEL . . . | LINKS | VOORLAATSTE NIEUWE FOTO'S

Berichten 241-260

Bericht 241

Vrijdag 27 maart 2009 at 8:38 pm.

Naam: Henry Van Luttikhuisen

E-Mail Adres: klik hier

Ik woon in North bay, Ontario, Canada -emigreerden in February 1954 en woonde in de Daalakkerweg 7.
Een foto van (B koning) de Ploegweg mer drie huisjes. Ik wou well weeten of de Fam. W van Luttikhuizen my groot ouders waren? Willen en Hendrika ze hadden 5 kinderen de oudste was Frank en dan my Vader Jan dochters Anna, Gerry en jongste zoon Wim.
kan B Koning of Martin een E mail naar my zenden?
Thanks


Bericht 242

Zaterdag 28 maart 2009 at 11:31 am.

Naam: J. Tegelaar

E-Mail Adres: klik hier

Mijn vrouw heeft in 1961 gelogeerd op het adres: Louiselaan 11 in Apeldoorn. Vraag: bestaat dat adres nog ?
Zo nee waar zou het gelegen hebben als ik nu de plattegrond bekijk.
Alvast bedankt voor de te nemen moeite.
_______________________
Antwoord Martin:
http://www.parkenbuurt.nl/stratenktmo/louisalaan/index.html
http://maps.google.nl/maps?hl=nl&tab=wl&q=louisalaan%2011%20apeldoorn

Bericht 243

Donderdag 2 april 2009 at 3:47 pm.

Naam: Tonny VanderGaast (Meulmeester)

E-Mail Adres: klik hier

Ik ben ook toevallig op de site beland prachtig, de tranen schieten je in de ogen, wat een prachtig dorp dat was, en hoe ze het nu verkracht hebben. Ik ben een geboren Apeldoornse ben geboren aan de Nikkelweg. zijn daarna verhuisd naar de Staalweg. en vandaar uit naar de Debussylaan, naar die flats,die foto die daar op de site staat is niet van de jaren '60 Want wij zijn daar in 1958 komen te wonen, Ik ben net terug van een trip uit Holland, ( ik woon in Canada)en reed door Apeldoorn - Zuid, het leek wel of er een oorlog geweest was, alles ligt en gaat maar tegen de grond schande. Die foto van de Diepenbrocklaan klopt volgens mij ook niet, volgens mij is dat de Johan Wagenaarlaan, dat wat je ziet tussen de huizen door dat zijn die flats volgens mij aan het Schubertplein, die gallerijflats. ik heb zelf ook oude foto's en krantenknippels.

Veel succes gr. Tonny

Bericht 244

Maandag 13 april 2009 at 12:15 am.

Naam: helena nauta -frieling

E-Mail Adres: klik hier

vandaag12 april, kwam ik op deze site , en heb de loolaan opgezocht , waar mijn kinderjaren liggen, fijne herinneringen mijn oom en tante woonde vlak bij de grote kerk, mijn oom was kapper en naast hem was er een rijwielzaak, ook zag ik het bakkertje ,,de loolaan'' en die hadden heerlijke mergpijpjes!!! ik praat over de jaren 1948-1953! de loolaan is wel veranderd, jammer, het huis van oom en tante staat er nog, is nu makelaarskantoor geworden, maar als ik in nederland kom, kijk ik altijd uit naar apeldoorn en HET LOO, in mijn kinderjaren vond ik dit het einde!!!
woon nu in nm usa, maar 30 april komt er een grote oranje strik om de mailbox!!!
hartelijke groeten h.nauta-frieling

Loolaan

Links kapper Frieling, rechts van de Heerenkapper ziet u de zaak van Bomhof, vloerbedekking en stoffeerder. Archief: H. Nauta-Frieling.

Bericht 245

Zaterdag 18 april 2009 at 11:03 pm.

Naam: Geert-Jan Kannegieter

E-Mail Adres: klik hier

Wij hebben van 1955-1981 aan de Johan de Wittstraat nr 23 gewoond. Mijn vader werkte bij de VAD en kon zo aan deze(toendertijd nieuwe) woning komen. Ik woon nu nog steeds in Apeldoorn maar wie heeft er nog oude foto's van deze straat of omgeving?
Ik zou het erg waarderen.

Bericht 246

Zondag 19 april 2009 at 8:39 pm.
------------------------
Naam: natasja

E-Mail Adres: klik hier

hoi ik wil u een compliment geven voor de mooie website regelmatig kijk ik of er nieuwe foto,s zijn,maar wat ik me afvroeg of er ok oude foto,s zijn van de straat waar ik woon in apweldoorn zuid namelijk de bernard zweerslaan,ik zou dit erg leuk vinden.
vr gr n lieftink

Bericht 247

Dinsdag 21 april 2009 at 6:27 pm.

Naam: van engand

E-Mail Adres: klik hier

gaarne ben ik op zoek naar fotos van het hoogepad en de graanweg daar ben ik op gegroeid met vriendelijke groeten frans van engeland

Bericht 248

Woensdag 22 april 2009 at 1:23 pm.

Naam: Elvire Schukken

E-Mail Adres: klik hier

In 2006 heb ik op de badhuisweg 97 een huisje gekocht. en ben bezig deze grondig te renoveren. Het schijnt een winkeltje te zijn geweest. Kan iemand mij daar meer over vertellen? Zijn er foto's van, advertenties van het winkeltje? Ik zou zo graag wat "geschiedenis" van het huisje in de hal willen hangen.
Groet Elvire

___________________________________________________________

In verband met het schrijven van een boek, verzamel ik informatie over de Koning Willem III kazerne voor, tijdens en vlak na WO II. Zijn er nog mensen die weten of van nabij meegemaakt hebben hoe de situatie tijdens die periode op en rond de kazerne was? Ook wil ik graag in contact komen met mensen die weten hoe de situatie was op de plaats voordat de kazerne in 1938 gebouwd werd. Iedere informatie en eventueel foto's zijn van harte welkom.
Contactadres: info@marechausseenostalgie.nl Tel nr. 06 30422358

Met vriendelijke groet,
Fred Klijndijk
_____________________________________________________________

Bericht 249

Donderdag 30 april 2009 at 4:36 am.

Name: Piet Lodewijk

E-Mail Adres: klik hier

Ben in 1948 uit Apeldoorn verhuist naar Bloemendaal en van-daar naare de USA in 1957. Woon nu in Charlotte,NC

Bericht 250

Donderdag 30 april 2009 at 9:35 pm.

Naam: Marianne Braam

E-Mail Adres: klik hier

Ik heb de foto's van het kindertehuis op de loolaan bekeken,
Een jaar heb ik er doorgebracht en heb er vreselijke herinneringen aan. Vooral aan de vieze mislikte yoghurt, water met vellen. En tot mijn schrik zag ik zuster Nel verschijnen. Gelukkig heeft dit maar een jaar geduurd. Ernest Maes klinkt me bekend in de oren, Er was toen ook een meisje Nel die in het begin niet kon praten.
G

Bericht 251

Zaterdag 16 mei 2009 at 1:12 pm.

Naam: Tim van Luttikhuizen

E-Mail Adres: klik hier

Hallo

Ik ben bezig met het maken van een stamboom van mijn familie, de familie Van Luttikhuizen.
Graag zou ik in contact willen komen mensen die heten:
Van Luttikhuizen
Luttikhuizen
Van Luttikhuisen
Luttikhuisen

Alvast bedankt

Mvg,
Tim van Luttikhuizen

Bericht 252

Dinsdag 19 mei 2009 at 1:32 pm.

Naam: Henk Hack

E-Mail Adres: klik hier

Sinds 2006 wonen mijn vrouwen ik aan het Verlaat in Osseveld. Op de topografische kaart van 1988 viel het ons op dat de wijk toen nog Schoonlocht heette, een naam die in advertenties waarin huizen te koop worden aangeboden op Google nog wel wordt gebruikt. In het CODA-archief bleek dat deze naam (Schoone Loecht) al in 1514 voorkwam (vlakbij de Ganzevles, dus ten noorden van de Deventerstraat in het buitengebied. Loecht zou volgens Moerman tuin betekenen.
Ik heb drie vragen:
- Waren er in het gebied dat toen Schoonlocht heette ook boerderijen of bedrijven met die naam?
- Werd toen (dus voordat de bouw van de wijk begon) ook de naam Osseveld wel gebruikt? Het Osseveld zou het gebied zijn geweest waar de veenhuizerweg doorheen loopt.
- Is er bij de start van de wijk wel eens voorgesteld om de naam Schoonlocht te handhaven, omdat die uitstekend past bij de opzet van de wijk als 'De zeven tuinen van Oost'"
Dank voor de reactie.

Bericht 253

Vrijdag 22 mei 2009 at 11:09 pm.

Naam: Roel Vinkes

E-Mail Adres: klik hier

Twijfel over foto Diepenbrocklaan.
Deze is gegrond, Diepenbrocklaan wordt aan de noordzijde begrensd door het Verdiplein, daar is op zeker geen hoogbouw te zien, aan de zuidzijde is dan de Mendelsohnlaan, ook geen hoogbouw. Het is toch echt de Johan Wagenaarlaan, waar ik zelf geboren ben en 27 jaar gewoond heb.

Bericht 254

Vrijdag 29 mei 2009 at 9:53 pm.

Hank Nieuwenhuis

E-Mail Adres: klik hier

Lived in apeldoorn until 1947 sure enjoy those old pictures

Bericht 255

Dinsdag 9 juni 2009 at 5:43 pm.

Naam: mariska

De school op de foto van de eburonenstraat is niet de KWS maar De Wegwijzer,

groeten

Bericht 256

Dinsdag 14 juli 2009 at 11:39 pm.

Naam: huub brinkman

E-Mail Adres: klik hier

Zijn de bosbessen al rijp?
vroeger, tijdens de schoolvacantie ging ik, net als zoveel anderen, met een emmertje de bossen in. De oogst kon ik kwijt aan een opkoper, de met een weegschaal langs de kant van de weg zat.
Ik beschrijf de periode 1959-1962, ik heb maar 3 jaar in Apeldoorn gewoond. Leuk die herinneringen.

Bericht 257

Vrijdag 24 juli 2009 at 10:39 pm.

Naam: a.rigter

E-Mail Adres: klik hier

er hebben foto's van een sigarenzaak aan de asselsestraat gestaan, maar ik kan ze niet meer terug vinden. overigens ik vind het een zeer leuke site.

Bericht 258

Maandag 27 juli 2009 at 1:39 am.

Naam: Desiree Vandenhoven-Heepke

E-Mail Adres: klik hier

WOW!, I was born and raised in Apeldoorn, living my whole life on the Valkenberglaan. Since 1983 I live in Canada, and don't come back that often. This is so neat, a stroll down memory lane. Thank you for sharing this with so many people.

Bericht 259

Zondag 16 augustus 2009 at 7:21 pm.

Naam: a.j.schreuder

E-Mail Adres: klik hier

Als kind van nog geen jaar ben ik naar apeldoorn gekomen, omdat mijn vader was benoemd tot direkteur van het jongensinstituut "nieuw-veldzicht"aan de amersfoortseweg naast de julianatoren. Hier hebben wij ook ongeveer 3 jaar gewoond in de dienstwoning aan de voorkant. Aangezien ik maar weinig herinneringen aan dit adres heb, zijn er misschien apeldoorners die mij kunnen helpen aan wat informatie, foto's of dergelijke?

Bericht 260

Dinsdag 18 augustus 2009 22:56u.

Naam: T.Dekker

E-Mail Adres: klik hier

Als kind logeerde ik altijd bij mijn grootouders eerst in de Kalverstraat nadien van Veenweg en tenslotte Eendrachtstraat Het zien van de foto'sheeft weer allerlei herinneringen opgehaald, vooral van zomer 1945 toen ik geruime tijd bij diverse famieleden heb gelogeerd om weer in conditie te komen na de hongerwinter. Ik wens U nog veel succes met deze site.