Startpagina | IK VERZAMEL . . . | LINKS | VOORLAATSTE NIEUWE FOTO'S

Berichten 281-300

Bericht 281

Zondag 1 november 2009 03:12u.

Naam: Hetty Jacobs

E-Mail Adres: klik hier

Dear Martin,
Thank you very much for the link to the parks. Definately Prisenpark. I have found a very small photo of me when I was 6 sitting in front of the lake and my Oma's house is behind me. Because I was a child I am not sure if the house is the big one: Frisolaan 22 or Frisolaan 26. Probably the smaller one. It is hard to tell because Google Maps: there are trees in front of the house and Google Earth has changed and one cannot get very close anymore. Both have thatched rooves still!
I have lived in Australia for 45 years now; haven't been back to Apeldoorn since 1963 :-(
Never mind, sites like this one is almost like being there!
Kind regards,
Hetty Jacobs.

Bericht 282

Maandag 2 november 2009 00:30u.

Naam: Nijhof

E-Mail Adres: klik hier

uit archieven blijkt dat mijn overgroot vader ooit een cafe heeft gehad in apeldoorn. waarschijnlijk cafe de tol. is er toevallig iemand die hiervan ook iets heeft in een archief of wie weet waar ik zoiets kan achterhalen? ben namelijk erg benieuwd hierna! zijn naam was/is Nijhof en het is waarschijnlijk rond 1900 geweest.
ben benieuwd of iemand hier iets over weet te vertellen!

met vriendelijke groet
Martijn Nijhof

Bericht 283

Dinsdag 3 november 2009 13:50u.

Name: P.Busschers

E-Mail Adres: klik hier

Geachte lezer,
Wij zijn opzoek naar Gretha Attema, zij was de vaste begeliedster van H.v.Sark op de Welle Deventerstraat.Als iemand iets weet mail ons dan, Tante A.v.Sark is 80jaar geworden en zou zo graag Gretha nog eens spreeken

Bericht 284

Maandag 9 november 2009 21:28u.

Naam: Julia Tousalwa

E-Mail Adres: klik hier
Hallo!

Ik heb rond jaren '78 op de huishoudschool gezeten aan de Staringlaan te Apeldoorn! Ik ben al een tijd op zoek naar een oud klasgenoot van mij, Jose Mandemaker (dat is haar meisjesnaam) wellicht dat ze al getrouwd is. Als iemand mij zou kunnen helpen haar te vinden, stel ik dat zeer op prijs.

Groetjes Julia

Bericht 285

Woensdag 18 november 2009 17:57u.

Naam: Astrid Jonker

E-Mail Adres: klik hier

Wat een supermooie site! Ik ben ook geboren en opgegroeid in Apeldoorn. Mijn ouders en overgrootouders ook. Toen mijn ouders getrouwd zijn zijn ze gaan wonen aan de Ordermolenweg. Later zijn we verhuisd naar de Platostraat. Toen mijn vader het assurantiekantoor van mijn opa overnam zijn we gaan wonen aan de Van der Heydenlaan op nummer 2. Ik vond een foto van het huis op de site. Ik ben eigenlijk op zoek naar mijn 2 peettantes.Els de Vries en Joke ...... Zij werkten in de jaren zeventig op Groot Schuylenburg in Apeldoorn. Zij woonden in die tijd aan de Ordermolenweg. Ik hoop dat er iemand is die mij in contact kan brengen met hun. Ik denk dat ze nu rond de zeventig jaar oud zijn. Reacties zijn zeer welkom. Astrid Jonker

Bericht 286

Vrijdag 4 december 2009, 21:49u.

Naam: vrouwke van marion

E-Mail Adres: klik hier

Ik ben nu 68 jaar en heb eindexamen aan het Christelijk lyceum op de Jachtlaan gedaan. Ik herinner me nog dat ik met Peter von Kockzian naar de bioscoop ben geweest. Ik ben altijd benieuwd geweest, wie dit eigenlijk was en wat er van hem geworden is. Wij hadden een zwaar verleden, want mijn vader werkte aan de Birma Spoorweg, wij zaten ook in een kamp tijdens WII, maar wat mij pas veel later bleek, is dat bijna alle mannen die een Betavak hebben gekozen, Asperger hebben. Zoals mijn vader, mijn broer, Friso, internist, mijn zoon Jochum, natuurkundige.
Ik zou graag contact willen hebben met Peter von Kockzian. Mijn moeder was een Duitse. Ik weet niets meer van hem af behalve dat ik nu nog steeds benieuwd naar hem ben. Hij deed HBS B, geloof ik.
Ik woon sinds mijn scheiding in Wassenaar sinds 10 jaar. Heb wat universitaire studies gedaan, ben kunstzinnig.
In 2007 heb ik nog een master of science studie gedaan aan de RUL, landschapsarchitectuur. Ik heb nog steeds lang haar, maar het is wit geworden.
Vrouwke van Marion

Bericht 287

Donderdag 17 december 2009 10:26u.

Aad van Schaijk

E-Mail Adres: klik hier

Hallo Martin,
Complimenten voor de nieuwe opmaak van jouw website. Het ziet er nog weer mooier en overzichtelijker uit.
Ik blijf hopen dat er in de toekomst nog meer foto's van het Spoorlaantje, waar ik vroeger woonde, geplaatst zullen worden. Met vriendelijke groet, Aad van Schaijk.

Bericht 288

Donderdag 17 december 2009 18:31u.

Naam: Tiny Spanjer

E-Mail Adres: klik hier

Dag Martin,
ook ik werd verrast door de nieuwe lay-out van de website, ziet er prima uit. Het blijft een feest der herkenning; ik kijk er vaak op en dat roept soms veel nostalgische gevoelens op! Veel succes verder,
hartelijke groet Tiny

Bericht 289

Dinsdag 29 december 2009 19:13u.

Nama: maria schonewille

E-Mail Adres: klik hier
Heb genoten van de foto van Patrimonium,
Wij hebben daar enkele jaren gewoond, mijn ouders waren daar beheerder en wij ,als kinderen van hen, broer m,n zus en ik hielpen met alles wat zich daar afspeelde, van zangkoren tot aan bruilotfen toe, we hebben daar veej herinneringen aan, groeten van mij.....

Bericht 290

Woensdag 30 december 2009 18:58u.

Naam: sjef van kollenburg

E-Mail Adres: klik hier

Hallo Martin de films die je overgezet hebt van apeldoorn op dvd zijn in familie en vriendenkring een succes.Nogmaals mijn hartelijke dank

groeten Sjef

Bericht 291

Donderdag 7 januari 2010 17:35u.
------------------------
Naam: Henk Schoeman

E-Mail Adres: klik hier

Hallo allemaal, ik ben al jaren op zoek naar carla kleinluchtenbelt, zei woonde in de jaren 60-70 op de loseweg nr 79 haar vader was melkman.
Ook wilde ik vragen of er nog oud leerlingen zijn die op de prinsses juliana school hebben gezeten in de jaren 1960-1970 in die tijd hadden we Juf verburg hr adema hr schaafsema hr hiens juf bovendorp, graag wil ik met hun in contact komen, mail mij even aub bvd Henk Schoeman.

Bericht 292

Zondag 17 januari 2010 9:57u.

Naam: Henk Veldhuis

E-Mail Adres: klik hier

Tot vandaag was uw site bij mij niet bekend, ik ben 50 jaar geleden geboren en getogen in hartje Apeldoorn, ik woon nu sinds 2 jaar in Ugchelen. Ik geniet bijzonder van de mooie foto's, het ziet er allemaal mooi uit, complimenten!

Bericht 293

Dinsdag 19 januari 2010 21:04u.

Naam: Peter Leeuwen

E-Mail Adres: klik hier

Gezocht: Kleurendia’s (1938 – 1972) van Apeldoorn

Heeft u kleurendia’s van Apeldoorn en omgeving uit de periode 1938 tot ca. 1972? Of kent u iemand die nog oude dia’s in bezit heeft?
Dan kom ik graag in contact met u.
De dia’s wil ik gebruiken voor een fotoboek, getiteld Äpeldoorn in Kleur’.

Het kan om allerlei beelden gaan:
- stadsgezichten, straatbeelden
- evenementen, festiviteiten
- sport, cultuur, vrije tijd, verenigingsleven
- bedrijvigheid, fabrieken, industrie
Het is de bedoeling een zo breed mogelijk beeld te geven van Apeldoorn in vroeger tijden.

U hoeft de dia’s alleen beschikbaar te stellen. Ze worden ingescand (gedigitaliseerd) en vervolgens ontvangt u het beeldmateriaal terug. Ook ontvangt u een cd met daarop uw ingescande dia’s. Verder wordt uw naam in het boek vermeld en krijgt u uiteraard ook een exemplaar van het boek.

Ook tips zijn welkom!
Kent u mensen die in de jaren 50 of 60 lid zijn geweest van fotoclubs in Apeldoorn en die mogelijk nog diacollecties in bezit hebben. Of nabestaanden die nog dia’s hebben die ooit door hun vader of opa zijn gemaakt?

Kunt u mij verder helpen, neem dan contact met mij op:
Peter Leeuwen
Herengracht 16
7607 BR Almelo
Tel. 0546 813917

Bericht 294

Donderdag 21 januari 2010 15:18u.

Naam: theo linthorst

E-Mail Adres: klik hier

wij willen een reünie organiseren voor klasgenoten ,die in 1950 in de eerste klas van de r.k. bonifacius school in apeldoorn aan de trekweg zaten, we zijn op zoek naar. THEA WOLTHUIS
zij woonde in die tijd aan de osseveldweg, in apeldoorn

Bericht 295

Vrijdag 22 januari 2010 23:07u.

Naam: Frans Wesselink

E-Mail Adres: klik hier

Chapeau,
Een zeer geslaagde film die zowel Apeldoorn(st)ers als treinliefhebbers zullen waarderen en als ik naar het laatste shot kijkt, neem ik aan dat er meer komt.
Complimenten
Frans

Bericht 296

Dinsdag 26 januari 2010 17:38u.

Naam: Conny

E-Mail Adres: klik hier

Heel erg leuk om de oude foto s te zien.............sommigen heel herkenbaar!
Mooie site!

Bericht 297

Zondag 31 januari 2010 15:44u.

Naam: jos leeman

E-Mail Adres: klik hier

geweldig vormgegeven site
mijn complimenten

Bericht 298

Zondag 31 januari 2010 22:49u.

Naam: ietje

E-Mail Adres: klik hier

Heel leuk om oud Apeldoorn te zien.
m`n leeftijd is 66j dus veel herkenbaar.
Bedankt voor de moeite.
grt.Ietje

Bericht 299

Maandag 1 februari 2010 18:11u.

Naam: mariaschonewille

E-Mail Adres: klik hier

/tijdens de bosbeesen pluk, gingen we naar de kroondomeinen,Tante. Moeder, broer en zus, het was in het laatste jaar van de oorlog; na een dag geplukt en vooral gezocht te hebben, giingen we huiswaarts, waar we mensen tegen kwamen, nog in het koninglijk park, die vertelden dat de Duitsers bij de hekken stonden om de bessen af te pekken. via een grote omweg zijn we uit het park gekomen en moesten toen nog naar Apeldoorn zuid lopen, we waren nog zo jong en hadden korte beenjes.
Doodmoe kwamen we thuis, waarop onze Moeder zei.:Zo die zijn we mooi te slim af gweest en opgewekt begon ze met de inmaak van de behouden bessen..
Om nooit te vergeten......
Met vr. groeten ,Maria.

Bericht 300

Maandag 1 februari 2010 22:50u.

Naam: gerrit weterkamp

E-Mail Adres: klik hier

Wat een leuke site is dit! zelf heb ik 14 jaar in Apeldoorn gewoond. op de goedewoningweg, en de prof. gunningschool bezocht 1956-1962. heb erg goede herinneringen aan Apeldoorn.