Startpagina | IK VERZAMEL . . . | LINKS | VOORLAATSTE NIEUWE FOTO'S

Berichten 421-440

Bericht 421

Zaterdag 6 augustus, 2011

Naam: John Breukelaar

Email-adres: klik hier

Wie kan mij meer informatie geven over de Mach. Borstel- en Kwastenfabriek de Ster van dhr. Hoogstraal aan de Oranjestraat 21?
Graag zou ik bijvoorbeeld digitaal een foto bemachtigen. Bij voorbaat hartelijk dank, John Breukelaar

Bericht 422

Maandag 8 augustus, 2011

Naam: mariaschonewille

Email-adres: klik hier

Wat een mooi stuk over Het Hofveld.
Wij hebben daar dichtbij gewoond, aan de Valkenweg mijn ouders .van 1932 tot 1949 en wij zijn daar in de loop van dte tijd geboren.
En ik weet me te herinneren dat er een boerderij was op het Hofveld, waar we in het laatste oorlogs jaar water mochten pompen.
Ik was nog maareen kind ,van acht jaar, maar de herinnering is levendig!
En nu is de vraag op gekomen, zou het mogelijk zijn dat deze boerderij 1 der i8 was die toentertijd is gebouwd?

Het zou fijn zijn als iemand hier een antwoord op weet te geven, of misschien 1 der medewekers van het blad Oud Apeldoorn, wat ik met plezier lees. ook de site hier op de p.c. door jou zo uitstekend verzorgd.
Bedankt daar voor en een hartelijke groet van Maria.

Bericht 423

Zondag 21 augustus, 2011

Naam: Astrid

Email-adres: klik hier

Heeft iemand informatie voor mij over de Veenhuizerweg I.v.m. genealogie onderzoek. Ik ben benieuwd of de familie zich vernoemd heeft naar de straat, of andersom misschien ?

Bericht 424

Maandag 22 augustus, 2011

Naam: Maria Schonewille

Email-adres: klik hier

Voor allen die dit bericht lezen, vraag ik het volgende:
Wie kan mij vertellen wanneer het gebouw Patrimonium aan de Roggestraat is afgebroken.
Wie het weet mag het zeggen en met die informatie zou je me erg blij maken.
een vriendelijke groet van: Maria

Bericht 425

Donderdag 8 september, 2011
------------------------
Naam: Marja van der Wal

Email-adres: klik hier

Bericht: Ted Kroes, er staat een foto op deze site van de Asselsestraat met de vermelding links boven het pand van IJzerhandel Meijer. Mijn ouders hadden een boekwinkel in de Asselststraat op nr. 94 en dat was tegenover IJzerhandel Meijer. Zij waren ook vrienden van mijn ouders. Ik zou graag met de familie Meijer in contact komen. Weet iemand waar ik ze kan vinden? Volgens mij hadden ze een zoon Karel.

Bericht 426

Zondag 9 oktober, 2011
------------------------
Naam: martien van zijp

Email-adres: klik hier

Bericht: ik heb een origineel vluchtelingenplaatje gevonden uit de oorlog met de volgende gegevens: mevr. J.Klingenspoor, Jachtlaan 102 Apeldoorn
ik ben bezig dit stukje geschiedenis duidelijk te krijgen
wie kan mij helpen

Bericht 427

Donderdag 13 oktober, 2011.
------------------------
Naam: Erik van Mourik

Email-adres: klik hier

Bericht: Goedenmorgen allemaal, een paar maanden geleden heb ik bericht voor een vraag over Notaris Walter uit apeldoorn waarvan de villa op de hoofdstraat 175 woonde. Ik ben er inmiddels achter gekomen dat hij op 7 oktober 1940 samen met nog 25 andere apeldoorners is afgevoerd door de duitsers. Notaris Walter behoorde tot de Indië-gijzelaars van die tijd. Hij schijnt op 3 maart '41 overleden te zijn aan een longonsteking, maar aangezien mw. Walter het lichaam nooit heeft gezien zal dat nooit duidelijk worden. Bij dat zelfde onderzoek kwam naar voren dat het opvallend was dat alleen de notaris nooit naar huis (a'doorn) schreef en dat andere apeldoorners dat wel deden. Mijn nieuwe vraag is: Is er een lijst van de Notaris Walter Indië-gijzelaars die uit Apeldoorn getransporteert zijn? En zijn er brieven van bekend? Ik zoek voornamelijk naar informatie over de notaris. misschien word hij wel genoemd in één van de de briefen.

Bericht 429

Zaterdag 29 oktober, 2011
------------------------
Naam: René Kuipers

Bericht: Hallo Martin,
Eerst mijn compimenten voor je site als oud apeldoorner een feest om door te bladeren.
Nu keek ik vandaag naar foto's van de Jachtlaan en kwam daar foto's tegen van een houten gebouwtje in de schuine punt van de Jachtlaan en de Valkenberglaan.
Hierbij staat vermeld dat hier de scoutinggroep "Berg en Bos" zat, echter het was de "Stadhouder Willem 3 "met hopman Evert Klement. Het terrrein werd ook wel "De Punt"genoemd.
De groep Berg en Bos zat aan de Soerenseweg ter hoogte van restaurant Lido.
Met vriendelijke groet René
____________

Is veranderd. Ik heb geen mailadres. Dus op deze manier hartelijk dank voor het compliment. Martin

Bericht 430

Donderdag 3 november, 2011
------------------------
Naam: maria schonewille

Email-adres: klik hier

Bericht: Hallo Martin,
Wat geniet ik toch altijd van de foto's die je in het gastenboek plaatst.
Zeker deze keer, die foto van de automatiek van Willy Reimink in de Korenstraat,
Naar mijn weten de eerste in Apeldoorn, we gingen er (stiekem) vaak een nierbroodje halen.
Van onze ouders mocht dat niet, maar ja, de verleiding was wel erg groot en
zodoende waren we wel ongehoorzaam.maar ze waren zo lekker
..En als ik dan die foto zie gaan we zo een heeeeel eind in de tijd terug,
en lijkt het of we er weer voor staan.
Dank je wel voor alles wat je op deze site biedt een herinneringen.....
Een hartelijke groet van Maria.

Bericht 431

Woensdag 16 november, 2011
------------------------
Naam: Leander Lammertink

Email-adres: klik hier

Bericht: Wat een geweldige site is dit!
Mijn vader, Harry Lammertink (1932 - 1996) was een geboren Apeldoorner die in 1950 naar Amsterdam is verhuisd. Ik ben met hem veel in Apeldoorn geweest en ben op zoek naar zaken waar hij mij veel over vertelde. Zoals bijv. Bakkerij Van de Wind in de Sophialaan, het Sophiapark, De U.L.O. die hij bezocht en IJssalon Venezia. Is er iemand die hier misschien nog iets van weet? Alvast dank voor eventuele reacties! Groet van Leander

Bericht 432

Zondag 27 november, 2011
------------------------
Naam: Peter Huender

Email-adres: klik hier

Mijn naam is Peter Huender, en mijn overgrootvader was leraar op de HBS en woonde op Prins Hendrik Plein 2. hij liet dat huis bouwen, rond 1890 hij woonde daarvoor met zijn twee zonen en dochter in het Oranjepark hotel. De kinderen zijn daar geboren. Mijn overgrootvader was Hendrik willem Huender (1850-1932), getrouwd met Immina Maria Thomsen (1853-1933). Hun Kinderen waren Gerrit Adriaan (1881-1913) Johannes Andreas (1882-1960) mijn Opa, en hij had een sigaren zaak fabriek "De Pasch" op de paslaan tussen 1908-1912 toen hij NOI is vertrokken. En laatst de dochter Wilhelmina maria Hendrika Margaretha Desiree Huender (1889-1965) getrouwd met Gustaaf Hugo Van Goens. Haar zoon was een zweefvliegtuig instructeur op Teuge met Govert Steen. Beiden zijn in de Tweede wereld oorlog in vliegtuig ongelukken gestorven terwijl in de service van de ROyal Air Force.
Mijn Tante Wilhelmina (Tante Minie) heeft een twee onder een dak laten bouwen op Prins Hendrikplein 4-6, de villa op No 2 is rond 1972 afgebroken. Ze had ook een huis op Van Hasseltlaan no 2.
Ik zoek naar fotos dat misschien de sigarenfabriek op de paslaan laat zien of schoolfotos waarop de huender kinderen staan (weet niet naar welke school ze zijn gegaan) of leraren van de HBS met de heer Huender erop. Ook fotos van de Rijklof Van Goens op Teuge enz.

Met hartelijk dank

Peter Huender
Las Vegas, Nevada, USA
vegaspeter@cox.net

Bericht 433

Maandag 28 november, 2011
------------------------
Naam: Ate Schurer

Email-adres: klik hier

Bericht: Hallo Martin...
Mooie foto's van Schubertplein......het zou erg leuk zijn als degene die de foto's opsturen het jaartal ongeveer er bij zetten zodat wij allen een idee hebben.....Keep it up we love je for it...

Groetjes Ate

Als het bekend is, zet ik uiteraard een jaartal bij de foto.
Martin Huisman

Bericht 434

Woensdag 30 november, 2011
------------------------
Naam: b.a.smit-smits

Email-adres: klik hier

Bericht: beste martin,
ben ook geïnteresseerd in de huenders, mijn grootje kwam in 1902 hier wonen met haar 2 dochters en kreeg waarschijnlijk een woning van de Spprwegen, omdat haar man derk van eps reerink, , stationschef in rijssen - gestorven was en zij uit het stationshuis van Rijssen moest vertrekken.
zij ging bij de arnhemseweg-spooroverweg wonen.
mijn vraag is nu: zijn er nog foto/s van dat vroegere station in apeldoorn en van de omgeving waar mijn grootje ging wonen .

Was er toen al een lagere schoolo-zou mijn tante , de jongste dochter naar de school van een andere reerink , hoofd van een school in de nieuwstraat en hebben gewoondin de bosweg er toen al geweest zijn en was dat een meisjesschool? ik weet nog veel door de familieverhalen die mijn grooyte, die bij ons in huis was altijd vertelde ... zij gingen in de bieb 'savondszitten lezen om licht te sparen want haar inkomen bedroeg maar 144 gulden per jaar van de spoorgwegen... zij was in Eibergen geboren...
zij heette egidia henriëtta Huender en had daar aan de arnhemseweg een pensionnetje
hoop, dat er nog foto;s van zijn. bij voorbaat mijn hartelijke dank.

Bericht 435

Donderdag 1 december, 2011
------------------------
Naam: Rachel

Email-adres: klik hier

Bericht: Beste meneer Huisman,

Ik wilde u even zeggen dat u een fantastische website hebt gemaakt. Ik hou helemaan niet zo van geschiedenis etc, maar toen ik deze site zag wilde ik per sé alles bekijken. Ik vind het echt prachtig en u heeft er schijnbaar echt een hart voor. Ik ben zelf in 1992 geboren in apeldoorn, dus om op deze manier te zien hoe ons dorpje er vroeger uitzag, vind ik echt fantastisch. Ik hoop dat u hiermee nog lang blijft doorgaan.

Met vriendelijke groet,
Rachel Vos

Bericht 436

Zaterdag 10 december,
------------------------
Naam: Ate Schurer

Email-adres: klik hier

Bericht: Hallo Martin..
Ik wou graag iedereen eens vragen of het mogelijk is die foto's in sturen zo vriendelijk zouden willen zijn de datums van de foto's er bij te willen zetten als je het niet precies weet misschien zo ongeveer, je naam hoeft er niet bij gezet te worden als je dat niet wilt,dat kun je misschien met Martin overleggen, dat zou het veel leuker maken op die manier kunnen wij allen zien hoe Apeldoorn is veranderd van het ene jaar naar de andere dan heb je een idee soms zie foto's en je hebt daar gewoon geen idee van, zelfs Martin doet het ook met zijn eigen foto's het jaar er bij te zetten nogmaals ..thank you Martin Fantasties Site..!!! hiermede wil ik gelijk U en iedereen een "Merry Christmas en een Voorspoedig Nieuwjaar toewensen"
Met Vriendelijke Groeten..Ate

Bericht 437

Zondag 11 december, 2011 at 3:23 pm.
------------------------
Naam: Geert Jonker

Email-adres: klik hier

Bericht: Beste lezers,

Wie niet waagt, die niet wint. Wie kan mij voor een publicatie helpen aan privekiekjes van het St. Liduinaziekenhuis uit de jaren '40 of vroege 'jaren 50, om te scannen? Tevens privefoto's uit dezelfde periode gezocht van de gebouwen van de St. Josephstichting, in het bijzonder het (nu afgebroken) Aloysius gebouw. Ik ben overigens natuurlijk bekend met de diverse (prachtige) ansichtkaarten van de Apeldoornse ziekenhuizen, maar ik zoek dus onbekende privefoto's. Wie o wie heeft er mogelijk zoiets in een oud fotoalbum?

Met vriendelijke groet,
Geert Jonker

Bericht 438

Woensdag 14 december, 2011
------------------------
Naam: Jan H. Eilander

Email-adres: klik hier

Bericht: Mijn broer, Albert Eilander, attendeerde mij op de website Oud Apeldoorn". Ik vind het fantastisch! Wij hebben gewoont op Nieuwstraat nr. 3, naast het pand van Ben v.d. Heuvel fietsen en bromfietsen. Ik kocht daar mijn eerste Puch! Door jullie foto's lijkt het alsof ik door mijn verleden loop, letterlijk en figuurlijk. Daarvoor mijn hartelijke dank! Maar ik zal tevens vragen aan mijn fam., vrienden van

Bericht 439

Donderdag 15 december, 2011
------------------------
Naam: Jan H. Eilander

Email-adres: klik hier

Bericht: Ik vind het de meest fantastische website die ik ooit heb bezocht!! Perfekt opgebouwd, dus komplimenten voor de builder. Je doet hier ontzettend veel mensen een enorm plezier mee! Ik zal meehelpen om het nodige uit de oude doos te halen! Voor iedereen; goede Kerstdagen.
Groet, Jan Eilander.

Bericht 440

Woensdag 21 december, 2011
------------------------
Naam: Gerrit Wolbrink

E-Mail Adres: klik hier

Bericht: Ik poog een verhaal voor Oud Apeldoorn te maken over het vroegere Hofveld, de zandweg, het paadje over en langs de heidevelden van de tijd vlak voor, tijdens en na de heideontwikkeling tot het moment dat er een echte straat kwam te liggen, begin jaren vijftig. Wie helpt mij op weg met tips,info, foto's. Heel veel dank, bij voorbaat!