Startpagina | IK VERZAMEL . . . | LINKS | VOORLAATSTE NIEUWE FOTO'S

Berichten 461-480

Bericht 461

Naam: Frans van Zeeventer

Emailadres: klik hier

Bericht: Veel bewondering voor uw website, heb wel een foutje ontdekt.
Bij de foto's van de Mheen weg/Mheen park staan drie foto's waarvan een van een huis, dit huis staat nu in het mheenpark, maar toen wij er woonden was dit huis bekend als de Groenhoeve en was vroeger inderdaad bewoond door de familie Vervooren.
Het adres was toen Fortweg 60, het was toen in de jaren 60 een zandpad welke begon naast de houtwal van Wijma aan de Trekweg en vervolgens de Doggersbank kruisde en vervolgde langs het ZVV veld en weer eindigde op de Trekweg.
Ik was bij toeval zondag op de zolder aan het opruimen en vond nog een oud kranten knipsel van de woning en als ik van u adresgegevens mag ontvangen zal ik het u doen toekomen voor uw collectie.
Met vr,gr, Frans.

Bericht 462

Naam: G de Wilde

Emailadres: klik hier

Bericht: In dit bericht staat dat de Fam vervooren heette ,echter moet dit vervoorn zijn. 14 april komen er 4 van de kinderen die er geboren zijn weer een kijkje nemen .
De broederij aan de doggersbank was van fam Scholten
De woning die te zien was aan de fortweg was die van Zeilemaker later de Wilde

Bericht 463

Naam: Dick de Graaf

Emailadres: klik hier

Bericht: Voor mijn buren ben ik op zoek naar foto''s of informatie over het pand wat op arnhemseweg 18 heeft gestaan. Voordat zij er woonden zat daar kruidenier Bergsma. De fam jansen heeft daar ongeveer 40 jaar geleden chocolade , cake e.d. verkocht.

Bericht 464

Vrijdag 17 februari 2012

Naam: Gerda koelemeijer

Emailadres: klik hier

Bericht: Ik ben op zoek naar een foto van de Hattemseweg nr 60
vroeger zat daar bakker Heezen ,wie heeft er nog een foto van de winkel uit die tijd????

Bericht 465

Zaterdag 18 februari 2012

Naam: Joop Masselink

Emailadres: klik hier

Bericht: Hallo,allemaal.
Ik ben voor een oude dame op zoek naar een foto van de huishoudschool (oude school) aan de Paul Krugerstraat in Apeldoorn.
b.v.d.
m.vr.gr. Joop Masselink.

Bericht 466

Zaterdag 18 februari 2012

Naam: Henk Schoeman

Emailadres: klik hier

Bericht: Hoi allemaal, ik zoek foto's van de loseweg, vooral het stukje tussen de zwolseweg en de langeweg.
Vroeger woonde daar bakkerij mulders en de melkman kleinluchtenbelt, ook de groentenman loois zat daar, wie wilt mij helpen, martin huisman heeft mij al veel geholpen en wat op de site staat dat heb ik inmiddels, maar misschien zijn er nog mensen die nog iets over dat stukje loseweg in hun album hebben zitten ,wie wil mij helpen aub.
Gr Henk Schoeman.

Bericht 468

Dinsdag 6 maart 2012

Jacqueline Quist

Emailadres: klik hier

Bericht: In het kader van mijn eindproject van de natuurgidsen opleiding IVN Apeldoorn wil ik graag informatie en foto's ontvangen over de historie van het gebied dat nu het Zuiderpark heet.

Over de tijd voordat het park werd aangelegd, maar ook tijdens en vanaf de tijd dat het Zuiderpark er is. Ook verneem ik hoe het park in de loop van de tijd veranderd is.

Reacties zie ik graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,
Jacqueline Quist

Bericht 469

Zondag 11 maart 2012

Naam: Iet van der Leij-Buwalda

Emailadres: klik hier

Bericht: Oud Apeldoorn.
Ik zelf heb in Apeldoorn in de Johan Wagenaarlaan gewoond op nr.31. Een erg gezellige buurt was het. De meeste namen van de mensen die hier gewoond hebben weet ik nog wel. Bij mevrouw Drent ben ik en mijn broers een paar jaar geleden nog geweest. Zij is ik denk 2 jaar geleden verhuisd, De man van mevr Drent was buschauffeur bij de VAD.

Bericht 470

Maandag 12 maart 2012

Naam: Frans Leeuwangh

Emailadres: klik hier

Bericht: Heel leuk deze side,heb er met genoegen naar zitten kijken.Ik heb in de leeuwerikweg gewoond op nr 7,na het borbardement van Rotterdam zijn wij daar komen wonen,rond 1940.Mijn vader had in de oorlog een stengun in de hoek staan,die hij uitgeleend had,en volgens de gebruiken hem toen had ontladen.Wat wil het geval,een jonge kennis van mijn vader,wilde dat ding wel eens bekijken en richte het geweer op mijn moeder die op dat moment aan het aardappelschillen was.Mijn vader zei dat moet je nooit doen,ja maar hij is toch ontladen zei die knul? Hij zette dat ding een beetje ruw op de grond,en dat geweer ging af en schoot zo dwars door het plavond boven langs het bed van onze kostganger die lag te slapen,een dakpan van ons huis.Maar mijn moeder was zo geschrokken,dat de hele mand met aardappels en schillen over de grond lag.Mijn vader moest die dakpan snel weer herstellen,want zij waren bang dat de moffen het zouden merken.Jaren later was die plek aan het plavond nog altijd te zien ondanks het wegwerken.

Bericht 471

Is uw emailadres wel goed? Ik krijg de mail onbestelbaar terug.
Martin Huisman

Donderdag 15 maart 2012

Dhr Naam: Pier Bikkersen

Emailadres: klik hier

Bericht: Vervelend om door deze prachtige website te worden geconfronteerd met de lange geschiedenis van het totale gebrek aan erfgoedbeleid bij de gemeente Apeldoorn (Van de afbraak van de middeleeuwse dorpskerk 200 jaar geleden tot recentelijk de afbraak van de hele stationssbuurt).

Bericht 474

Zaterdag 24 maart 2012
Naam: R.v.dBrink
Emailadres: mail adres klopt niet

Bericht: Ik wil even reageren op het verhaal van Jo Licht over zijn beleving van de oorlogs jaren en dan in het bijzonder de datum 16 April 1945. Hierin beschrijft hij de afloop van een attelerie beschietting richting Amersvoortseweg waarbij enkele granaten te recht kwamen in de hoogstraat. Ik moet hem verbeteren wat betreft het aantal slachtoffers. Allen al bij de familie Wesselink schoenmaker van beroep waren zes doden te betreuren t.w. Mevr.Wesselink, de dochters Diennie en Annie, zoon Frits en Poeli. en een zoon van de familie van Polen uit de Groeneweg. De familie v.d.Brink, naaste buren, hadden meer geluk daar kwam een blinganger in de kelder en ontplofte niet. Meer doden zijn mij niet bekend of Jo Licht moet verwijzen naar het drama bij de familie Meerhof in de Nijverheidstraat waar verzetsmensen werden gedood en voor het huis werden gelegd ter afschrikking

Bericht 475

Zaterdag 24 maart 2012
Naam: r van kleef
Emailadres: klik hier

Bericht: Ben op zoek naar foto's van De Bergbeek, in Beekbergen,
toen dat in 1964 nog een vakantie oord voor jongeren was.
Zelf was ik daar in dat jaar ook met vakantie.

Bericht 476

Zondag 25 maart 2012
Naam: jans bakker
Emailadres: omavandylan@hotmail.com

Bericht: ik wilde even reageren op de laatste foto de fam dicco woonde op het vogelplein nr 8 op de laatste foto is niet hun woning te zien schuin aan de overkant staat een dubbele woning die staat aan de leeuwerikweg en daar heeft ook een winkel gezeten, aan het vogelplein nr 3 woonde de fam bakker dinie klaas annie elly bennie en tonnie

Bericht 477

Woensdag 4 april 2012

Naam: Janine
Emailadres: klik hier

Bericht: Ik ben op zoek naar oude foto's van de Hamelweg. Graag zou ik kopieen via mail ontvangen. Bedankt alvast!

Bericht 478

Donderdag 5 april 2012
Naam: Bob v.d.Brink
Emailadres: vexe30oe@kpnmail.nl

Bericht: bericht voor joke nieuwenhuizen wesselink.
Beste Joke als ik zo jouw foto's en de verklaring daarbij op mij laat inwerken dan kon het we eens wezen dat jouw vader en moeder vroeger buren van mijn waren. Ik twijfel toch om dat jij jouw geboorte adres niet vermeldt. Was jouw moeder voor dat zij trouwde verpleegkundige? en heet jouw moeder ook joke? wij moesten vroeger onze nieuwe buurvrouw tante Jo noemen, vandaar dus de link met onze buurman Gerrit Wesselink. groetjes Bob.v.d.Brink

Bericht 479

Vrijdag 6 april 2012
Naam: Kuipers
Emailadres: klik hier

Bericht: Wat een feest van herkenning op de foto van de Hoofdstraat met het jongentje achter op de fiets bij zijn moeder, verlangend kijkend naar de winkel links van hem.
Dit was namenlijk de speelgoedzaak van Zwarts, één van DE speelgoedzaken in Apeldoorn, ik weet nog dat ik als knaapje van 6 jaar hier ook stond te kijken naar een modelauto die ik nooit zou kunnen betalen, maar die ik zo graag zou willen hebben een Scania ladderwagen van TEKNO.
De andere winkel was van Bob van Maaren, Modeltechniek, aan de Markt.

Bericht 480

Maandag 9 april 2012
Naam: Paula Blom-de Vries
Emailadres: liloth@yahoo.com

Bericht: Leuk om mij vaders (Bertus Blom) op de foto te zien in Assel. Brengt een hoop herinneringen terug. Wij zijn gemigreerd in 1962, zo 50 jaar geleden.