Startpagina | IK VERZAMEL . . . | LINKS | VOORLAATSTE NIEUWE FOTO'S

Berichten 481-500

Bericht 481

Donderdag 12 april 2012
Naam: Christina Vrijenhoek
Emailadres: klik hier

Bericht: Hallo,wie zou mij iets kunnen vertellen over mijn familie Vrijenhoek),die vroeger in Apeldoorn gewoond hebben.Ik weet van het pand De Vrije Hoek.Verder ben ik op zoek naar Fam.van der Werff,volgens mij verkochten zij ook ijs.
M.vr.g.Christina Vrijenhoek

Bericht 482

Dinsdag 17 april 2012
Naam: Ton Visser
E-Mail Adres: klik hier

René Broere en Jan Hogewij uit Beekbergen (collectie 40-45 ) hebben in samenwerking met Stadsbierbrouwerij Apeldoorn een eerbetoon gebracht aan de Koninklijke drukkerij Apeldoorn.
In de persoon van Schalk Toom en zijn medewerkers, die in het ondergronds verzet vele mensen hebben geholpen aan bonkaarten, met drukken van de verzetskrant en vervalsen van persoonsbewijzen, hebben zij voor hun gezinnen en hen zelf grote risico's gelopen. Met het Schalk's Toom ondergronds gebrouwen bier willen wij dit verzet onder de aandacht brengen, zodat het niet vergeten wordt!
Zijn er Apeldoorners die nog meer info hebben over de Koninklijke Drukkerij Apeldoorn, lezen wij dat graag!
Met vriendelijke groet,
Ton Fisser

Bericht 483

Vrijdag 20 april 2012
Naam: Mark
Emailadres: klik hier

Bericht: wij zij opzoek naar jongens / meisjes van 5 t/m 15 jaar die graag willen gaan optren op koningennendag 2012
wie heeft er intresse in om op die dag om op te streden op koningennendag 2012 aan de nieuwstraat achter de "mijn woonwinkel" de oranjerie

mijn naam is Mark kapelle
ik ben dj en op die dag doe ik zelf het geluid en muziek regelen met de pauze's

mocht jullie een goed mix hebben of waar jullie op willn gaan dansen liefst neem dan de cd of mp3 speller mee
opreden mogelijk van af 12:00

ik ben bereikbaar op:
zondag t/m dinsdag van 09:00 t/m 22:00
en woe,donderdag vijdag van 18:30 t/m 22:00

06-17039786

liefst op tijdenbespreek baar
wilt u meer weten dan kunt u altijd contakt opnemen op deze telefoon nummer

Bericht 484

Vrijdag 20 april 2012
Naam: C.Teunissen
Emailadres: klik hier

Bericht: Op de foto waar de groente wagen staat aan de jachtlaan links naar achteren met de bocht mee lag het voetbalveld van scv Apeldoorn.Als de bal,toen nog met een veter,een harde schop kreeg, richting de kolken ,moest er gehengeld worden.Dat was wel een zeer lastig karwei,en een smerig karwei.

Ik krijg mijn email die ik aan u zond retour. Klopt uw emailadres wel?
Martin Huisman

Bericht 485

Maandag 7 mei 2012
Email: klik hier
Naam: Gretha van der Wijk

Bericht: Hier een bericht van gretha van der wijk geboren 27-9-1950 op de ordeparkweg 91.Het huis waar ik ben geboren staat er nog .Ik weet er zelf niks meer van. Mijn vader was toen in die tijd kruidedokter.Mijn ouders zijn toen gescheiden.Wij zijn met mijn moeder naar Friesland verhuisd een jaar later Beekbergen en toen naar de pauluspotterlaan 49 3 hoog verhuisd . Daar heb ik tot mijn 20'' gewoond. Ik heb nog twee broers Jan die is doof en Henk die is geheelonverwacht overleden op 38 jarig leeftijd op 2 juni 1990. Wie kan me meer over mijn vader vertellen toen die nog kruidendokter was

Bericht 486

Maandag 14 mei 2012
Naam: Leonard SJ Pattireuw
Emailadres: klik hier

Bericht: Hi ... meest van alles is dat ik wil u bedanken voor dit prachtige kant, zodat ik me kan herinneren en terug te zien mijn stad waar ik opgroeide. Ik ben geboren in Assen 18 april 1955, voordat ik naar Indonesië in 1970 woon ik in Johan Van Oldenbarnevelstraat en mijn school is in de LTS Molenstraat.Wat ik wil vragen uw hulp is ... kan iemand mij helpen om enkele foto van mijn school te vinden in dat jaar het gaat over 1968/70 ... en meer beeld van Johan van Oldenbarnevelstraat te vinden en te sturen naar mijn e-mail adres? Dank u voor uw vriendelijkheid

Bericht 487

Woensdag 13 juni 2012
Naam: Jan Bark van museum "in de Zevende Hemel"
Emailadres: klik hier
Website: museumindezevendehemel.nl

Bericht: voor mijn tentoonstelling Circus en Kermis ben ik nog op zoek naar oude kermis en Circus foto's uit Apeldoorn en eventueel ander oud materiaal over deze onderwerpen.

Bericht 488

Woensdag 20 juni 2012
Naam: Erik Appeldoorn
Emailadres: klik hier

Bericht: Goedendag, mijn naam is Erik Appeldoorn, en vraag zich mede namens mijn vader Henk af wat en hoe de relatie tussen onze familienaam en de stad Apeldoorn is en wat daar over bekend is
Met vriendelijke groet,
Erik Appeldoorn.

Bericht 489

Zondag 24 juni 2012
Naam: arina sterkenburg
Emailadres: klik hier

Bericht: Ben op zoek naar Suze Goldstein die net na WWII een direktrise of werkzaam was bij een RK ziekenhuis (mogenlijk St. Liduina ). Haar dochter heet Selma.
Als u iets weet laat dan van u horen.
bedankt voor de maker van deze mooie site.
ArinA van uit Zuid Afrika

Bericht 490

Zondag 15 juli 2012
Naam: Chris van der Ark
Emailadres: klik hier

Bericht: Voor een kennis zoek ik een afbeelding van het kleuterschooltje aan de Alexandrinalaan (Prinses Beatrix kleuterschool) hij heeft hier een goede jeugdherinnering aan maar kan hier geen foto of afbeelding van vinden, het schooltje is nu in gebruik als woning, het gaat wel om een foto van voor de verbouwing tot woonhuis, b.v.d.

Bericht 491

Donderdag 19 juli 2012
Naam: Beekhuis
Emailadres: klik hier

Bericht: Ik zoek gegevens of fotos van Deventerstraat 314
Korte Kanaalstraat 24
Molendwarsstraat 33 Dank u heel fijn
Groetjes GA Beekhuis de Ronde

Bericht 492

Vrijdag 20 juli 2012
Naam: Gerrit Visch
Emailadres: klik hier

Bericht: Kan iemand mij meer vertellen over mijn oom Gerrit Visch Graanweg 13 Apeldoorn in 1944 naar kamp Amersfoort vandaar naar een Kamp voor dwangarbeiders in Duitsland in 1945 daar doodgemarteld.

Bericht 493

Zondag 22 juli 2012
Naam: wim pannekoek
Emailadres: klik hier

Bericht: ik reageer op bericht 474, ik ben geboren in de hoogstraat in 1938 en kan mij de beschieting, waarbij de voltreffer het huis van de familie wesselink raakte nog heel goed herinneren. wij woonden op nummer 30 en de fam wesselink op de hoek van de hoogstraat en de nijverheidstraat. ook de familie meerhof herinner ik mij.
volgens mij is de heer meerhof als verzetsheld doodgeschoten door de moffen bij de woeste hoeve

Bericht 494

Dinsdag 24 juli 2012
Naam: Ilone (de Vogel-) Ubbink
Emailadres: klik hier

Bericht: Wat jammer dat er maar zo weinig foto's van de wijk Kerschoten op de site staan. Ik heb in de Curiestraat gewoond tot 1976, op de Comeniusschool gezeten en later op de MAVO Kerschoten. Helaas heb ik zelf geen foto's meer, maar wellicht iemand anders nog?

Bericht 495

Donderdag 26 juli 2012
Naam: Bert Nijkamp
Emailadres: klik hier

Bericht: Als ik in de jaren vijftig met mijn ouders bij mijn oom en tante Schimmel aan de Veenhuizerweg 85 logeerde, dan trok ik veel op met mijn Apeldoornse vriendje Wimpie Breemen, die schuin aan de overkant woonde, t/o de Dennenkamp. Helaas kon ik toen niet weten dat ik in 1961 zelf in Apeldoorn kwam wonen en ik heb mijn toenmalige vriendje daarna nooit meer gezien. Hoe zou het nu met hem zijn?

Bericht 496

Maandag 30 juli 2012
Naam: Gerrit Visch
Emailadres: klik hier

Bericht: Kan iemand mij meer vertellen over mijn oom Gerrit Visch Graanweg 13 Apeldoorn in 1944 naar kamp Amersfoort vandaar naar een Kamp voor dwangarbeiders in Duitsland in 1945 daar doodgemarteld.

Bericht 497

Vrijdag 3 augustus 2012
Naam: A. van Laar (Bert)
Emailadres: klik hier

Bericht: Sinds kort bekend met de site. Fantastisch om oud Apeldoorn in haar volle onvang te kunnen bekijken.
Groot geworden aan de Leeuwerikweg 9.
Heb via de site een lang gezochte buurjongen gevonden en inmiddels bezocht.
Ik ben erg enthousiast en ook lid geworden van Oud-Apeldoorn

Bericht 498

Vrijdag 10 augustus 2012
Naam: Marc
Emailadres: klik hier

Bericht: Zijn er nog plannen om meer oud filmmateriaal over Apeldoorn te digitaliseren? Ik zou nog wel wat meer terug willen zien dan wat er tot nu toe op de site staat. Mvg Marc

________________________________________________________________________________________

Voorlopig niet ivm copyright van films. Maar als ik iets krijg wat wel op de site geplaatst kan worden doe ik dat uiteraard.
Wellicht is het een idee om lid te worden van de
Vereniging Oud Apeldoorn. Daar worden wel regelmatig oude films gedraaid die niet op de site geplaatst zijn. Hier aanmelden als lid.
Elk jaar in februari is er een boekenmarkt in het Denksport Centrum aan de Dubbelbeek 24 te Apeldoorn.
Daar worden de hele dag oude films gedraaid en de toegang is daar vrij.
Martin Huisman

Bericht 499

Dinsdag 14 augustus 2012
Naam: Anneke Gerritse
Emailadres: klik hier

Bericht: Kwam bij toeval op deze site terecht, wat een leuk initiatief zeg. Als geboren en getogen Apeldoornse en, nu mijn beide ouders zijn overleden, kan ik toch een beetje een tripje maken "down memorylane"!

Bericht 500

Donderdag 30 augustus 2012
Naam: Marian Peeneman
Emailadres: klik hier

Bericht: Nog voor WO-II heeft mijn moeder een poosje gewerkt in een pension in Apeldoorn. Het was vlakbij De Naald en de eigenaar was een mijnheer Reitsma die ook kookte. Weet iemand misschien hoe het heette en wat er met dit pension gebeurd is?