Startpagina | IK VERZAMEL . . . | LINKS | VOORLAATSTE NIEUWE FOTO'S

Berichten 581-600

Bericht 581

Maandag 7 oktober 2013
Naam: Rita Nijman
Emailadres: klik hier

Bericht: Die brand in de Nettenfabriek heb ik als 11 jarige bij staan kijken, wat een indruk !

Bericht 582

Vrijdag 11 oktober 2013
Naam: Tiny Spanjer
Emailadres: klik hier

Bericht: Ik sluit me bij het bericht van Rita Nijman aan, ook ik was 11 jaar en heb de brand heel bewust meegemaakt.
Wij hadden een kruidenierszaak aan de 1e Wormenseweg en ik herinner me heel goed, het was op een zaterdag, dat mijn vader de winkel vroeg dicht deed, want klanten kwamen er niet meer, iedereen was bij de brand!
Wij konden het vanaf ons platte dak heel goed volgen, wat een indruk heeft dat toen gemaakt!

Bericht 583

Zaterdag 12 oktober 2013
Naam: Frans Wesselink
Emailadres: klik hier

Bericht: 1958 Brand in de Nettenfabriek. Op zaterdag moesten wij nog naar school. De MULO op de Molendwarsstraat. Ons klaslokaal was op de eerste verdieping, achterin. Wij konden achter de naastgelegen lagere school heen kijken. Dat was een "ere tribune". Derde uur Engels, wat de heer Litjjen ook probeerde, hij kreeg de klas niet in het gareel. Pauze, niet denken dat wij onze klas wilde verlaten. Het hoofd was streng, de toiletten hadden het nog nooit zo druk gehad, als je maar weer naar de brand kon kijken. Vierde uur heer Geurts, vak weet ik niet meer, maar hij maakte van de nood een deugd. De laatste les werden wij ondergebracht in het natuurkunde lokaal. De pret was uit. Na de school, 12.30 uur natuurlijk niet via de normale weg het schoolplein verlaten, maar over de muur, die ons scheidde van de lagere school klimmen en werkelijk, dichterbij kon je niet komen. Ik weet niet of wij ook de hitte voelde.
Leuk detail: De Nettenfabriek had wel vaker een brandje. Zo kan ik mij nog herinneren dat de katoenbalen, die per trein werden aangevoerd, zo hadden gebroeid, dat de brandweer er aan de pas moest komen om de balen uit elkaar te trekken en moest blussen. Een keer is dat niet helemaal gelukt en ging een spoorwagon in de vlammen op.

Bericht 584

Zondag 20 oktober 2013
Naam: jan
Emailadres: klik hier

Bericht: hallo, ik ben op zoek naar iemand die mij kan vertellen hoe het kleuterschooltje in de jaren 50/60 er uit zag, gelegen op het hofveld, hoek eksterweg.
Of hier ook is geweest.
Ik meen mij te herinneren dat het een kerkje was.

Bericht 585

Woensdag 23 oktober 2013
Naam: anton van Beek
Emailadres: klik hier

Bericht: bij vraagteken staat een foto , de derde vanaf de bovenkant.
een huis met oude deuren langs de gevel.
dit huis is in de casimirlaan in ugchelen.
huizen sloper steenbergen zat daar

_______________________________________________________

De foto is verplaatst naar de Casimirlaan.
Martin Huisman

Bericht 586

Woensdag 23 oktober 2013
Naam: Remmers
Emailadres: klik hier

Bericht: Beste mensen,
op de Arnhemseweg stond vroeger het Lidwina ziekenhuis, daarnaast de NH Johanneskerk (in 1988 afgebroken) en daarnaast staat een "villa" nr. 19 waar zoals nu nog steeds meerdere huisartsen woonden.
Aan de voorzijde boven de ramen van de eerste verdieping zit in het metselwerk een uitsparing die ws voorheen een naam bevatte zoals je vaker ziet.
Is iemand bekend welke naam er ooit heeft gestaan?
Of heeft iemand een tip hoe ik hier achter kan komen?
Mvg.

Bericht 587

Zaterdag 9 november 2013
Naam: natasja
Emailadres: klik hier

Bericht: wat leuk om de oude foto,s te zien van 1985 van de bevrijdingsoptocht van beekbergen dat was een grote happening toen,ik ben opgegroeid in beekbergen en was destijds 13 wij hebben toen aan de dorpstraat gekeken deze foto,s zijn genomen va de libellestraat maar ik kan het me goed herineren,

Bericht 588

Dinsdag 12 november 2013
Naam: Bertus
Emailadres: klik hier

Bericht: Met belangstelling de geschiedenis van transportbedrijf Streng gelezen. Heb daar een aantal jaren gewerkt als chauffeur binnenland. Streng had in die jaren een opslag van zeep ( Dash, Dreft, Ariel) en Pampers op een industrieterrein in Vaassen. Van daaruit werd het noorden en oosten van Nederland van deze produkten voorzien.
Dhr. Bep Bourgonje was daar mijn baas en woonde ook bij het depot. Voor ik bij Streng werkte, Was ik chauffeur verhuizer bij de firma W. van Hunen. Deze had een verhuis en meubeltransport bij de Esso pomp aan de Zwolse weg. Wie heeft daar nog gegevens van? Heb met een Mercedus bestelwagen enige tijd gereden voor van Gend en Loos vanaf depot bij het station.

Bericht 589

Dinsdag 10 december 2013
Naam: Hennie
Emailadres: klik hier

Bericht: Ik op zoek naar oud materiaal wat over AGOVV gaat.

Bericht 590

Maandag 16 december 2013
Naam: henk veldhuis
Emailadres: klik hier

Bericht: op zoek naar klasgenoten van lagere school molestraat

Bericht 591

Zondag 29 december 2013
Naam: henk veldhuis
Emailadres: klik hier

Bericht: zoek kontakt met klasgenoten van molenstraatschool meester kramer en v.d.kuil

Bericht 592

Maandag 30 december 2013
Naam: A. de Jong
Emailadres: klik hier

Bericht: In Apeldoorn zijn mijn ouders in 1959 gaan wonen aan de Spreeuwenweg 42 tegenover, wat toen het pand was van het Oranje-Groene kruis. Het was een hoekwoning Spreeuwenweg-Hofweg. In 1962 zijn we verhuisd naar de 1e Wormenseweg 157 hoek Johan de Witstraat. Onze school was de Wormenseschool nu de meester Lughtmeijerschool. Na mijn huwelijk heb ik nog tot 1980 aan de Spoorbrugweg 6 gewoond. Nadien ben ik naar Zuid-Holland vertrokken waar ik ook al weer 34 jaar woon.
Apeldoorn in die tijd als mijn broekzak gekend mede door het feit dat ik toen als monteur werkte bij de Veluwse Gasmij, toen gevestigd aan de stationstraat. De oude Gasfabriek. Er was in de jaren zestig nog stadsgas dat gewonnen werd in de kraker van de gasfabriek. Ook stonden daar nog twee opslagtanks voor het stadsgas.
De eerste stond bij de ingang van de Gasfabriek nabij de Griftstraat en de tweede achter op het terrein nabij de Deventerstraat. In de Griftstraat was er ook naar ik meen op maandagavond een bromfietsmarkt.
Mijn jeugd en mijn jong volwassen zijn, ligt in Apeldoorn. Nog altijd dierbare herinneringen aan dat grote dorp zijn bij mij aanwezig. Zo nu en dan lopen we heden ten dage de Hoofdstraat nog eens door om wat te winkelen.
Apeldoorn is wel sterk veranderd vind ik, zelfs zodanig dat ik altijd nog graag even terug kijk naar de foto's van vroegere jaren. Zo trof ik nog een foto van de Brinklaan waar nog het huis stond van een jeugdliefde. Het was het laatste deel van de Brinklaan naar de Eendrachtstraat.
Het huis waar zij woonde staat er niet meer en daar in de omgeveving is weer een nieuwe wijk gecreerd. Berends van Loenen een constructie machinefabriek staat er nog wel. Daar heb ik de eerste anderhalfjaar na mijn Lts opleiding het vak mogen leren. Uiteindelijk ben ik als beroeps bij de Kon.Marechaussee via de Spoorwegpolitie in Rotterdam en een omscholing als consulent bij de Sociale dienst werkzaam in Gorinchem. Daar hoop ik mijn pensioen te gaan bereiken.

Bericht 593

Vrijdag 3 januari 2014
Naam: Corry Waanders
Emailadres: klik hier

Bericht: Leuk al die foto's. Ik woon zelf in Deventer maar mijn vader is geboren in 1924 aan de Hezeweg 61, mijn opa heeft daar tot 1961 gewoond. Bij hem in woonde de Fam. Mulderij met dochter Sieglinde, zij zaten in de bloemen.
Mijn vader had 2 broers Henne en Jaap, mijn vader heette Dick van Amersfoort, ook had hij nog 2 zussen Dina en Bertha, laatste was getrouwd met Teun van Zomeren en woonde ook aan Hezeweg maar op een even nummer. Mijn tante had 1 dochter Wil van Zomeren. In mijn herinnering woonde opa in een vrijstaand huisje (weet ik niet heel zeker) maar er stonden fruitbomen achter en ook allemaal andere struiken met vruchten. Ook weet ik dat de Fam. Schol daar heeft gewoond, 1 zoon woont ook in Deventer en die ken ik toevallig.
Mocht er iemand zijn die nog foto van mijn vaders ouderlijk huis heeft dan zou ik dat heel erg leuk vinden.
Mijn oma (mevr. Veldhoen) heb ik overigens zelf niet gekend, zij is geloof ik in 1945 overleden.
Vr. Gr. Corry Waanders

Bericht 594

Zondag 5 januari 2014
Naam: Henri Huigen
Emailadres: klik hier

Bericht: Bericht: ik wil hierbij reargeren op bericht 575 van Wim Pannekoek . Ook ik ben op de school geweest aan de schoolstraat en heb een klassefoto geplaatst op schoolbank.nl .Volgens mij staan jullie daar beiden op.
Met vr. gr. H.H.

Bericht 595

Maandag 6 januari 2014
Naam: Hans van Haaren
Emailadres: klik hier

Bericht: Ben de zolder aan het opruimen, vind een schilderij welke van m'n schoonouders is geweest.
Zij hebben dit ong 60 jaar geleden gekregen met hun trouwen.
De naam van de schilder is Verhulst en komt waarschijnlijk uit de omgeving van Apeldoorn of Heerde.
Wie kan mij er meer over vertellen?

Bericht 596

Dinsdag 7 januari 2014
Naam: linda oosterveen
Emailadres: klik hier

Bericht: Hallo,
Ben op zoek naar info van Fam Hebing , Groentezaak in de Griftstraat in Apeldoorn, eerder in de Mariastraat en osseveldweg. wie kan mij daarbij helpen. Gaat om schoonfamilie.

Bericht 597

Woensdag 8 januari 2014
Naam: Loes Gerards Buitenhuis
Emailadres: klik hier

Bericht: Leuk al die oude foto`s, Ik heb vroeger tegenover de Brinklaankerk gewoond naast garage de Brinklaan. Wat is er veel veranderd, ook heb ik nog in de Mariastraat gewoond naast drukkerij Schieveen.

Bericht 598

Woensdag 8 januari 2014
Naam: bart v d bunte
Emailadres: klik hier

Bericht: zijn er nog foto,s van de 2 wormenseweg

Bericht 599

Zaterdag 11 januari 2014
Naam: rien busink
Emailadres: klik hier

Bericht: had gevraagd om foto,s van v genne en zwarts mijn eerste werkgever in apeldoorn,kreeg n foto,en leuke reactie,v ex collega waar ik 45jr geleden bijrijder ben geweest. jammer genoeg zijn er geen foto,s vh toenmalige pand naast spuiterij vd kamp ad kayersdijk mr tocch n kleinstukje jeugd sentiment.