Startpagina | IK VERZAMEL . . . | LINKS | VOORLAATSTE NIEUWE FOTO'S

Berichten 601-620

Bericht 601

Maandag 13 januari 2014
Naam: Gerard Wierckx
Emailadres: klik hier

Bericht: In de jaren 80 reed er in westelijk Apeldoorn een groenteman rond met een prachtige groene Renault Goelette, met houten opbouw voor de groenten.
Helaas nooit een foto van gemaakt, maar ook nooit één gezien.
Wie weet meer over deze groenteman en voorla over zijn auto?

Bericht 602

Dinsdag 14 januri 2014
Naam: A. de Jong
Emailadres: klik hier

Bericht: In de periode van 1959 tot en met het jaar 1978, heeft mijn familie gewoond aan de Spreeuwenweg 42 en de 1e Wormenseweg 157. De koude winter van 1963 naar 1964 ligt nog altijd in mijn herinnering. De Wormenseweg had in die tijd nog geen riolering en geen trottoirs. De weg bestond uit asvalt met daarop grind en langs de weg een klinkergootje. Verder was het gewoon zand. De Wormseschool was en is gevestigd op de hoek van de 1e Wormenseweg en de Oude Beekbergerweg. De schoolnaam is inmiddels gewijzigd naar de Meester Lugtmeijerschool. Onze schoolgang was toen naar die school. Meester Lugtmeijer was in die tijd het hoofd van de school. De familie De Jong is in 1978 vertrokken naar Eerbeek. Zelf heb ik nog gewoond aan de Spoorbrugweg tot 1980 en ben toen verhuisd naar Zuid Holland.

Bericht 603

Vrijdag 17 januari 2014
Naam: mw. lantinga
Emailadres: klik hier

Bericht: ik ben op zoek naar een foto van de kleuterschool aan de wieselsekampweg in wenum wiesel .Eeen school met heg ervoor . ik zat daar op school 1958/59. wie kan me helpen ?

Bericht 604

Woensdag 22 januarri 2014
Naam: Dhr. Visser
Emailadres: klik hier

Bericht: OPROEP
Ik ben op zoek naar oude foto's van de supermarkt VIVO aan de Asselsestraat in Apeldoorn.
Deze supermarkt was van mijn Opa en Oma en ik kan me herinneren dat de Vivo heeft bestaan tot ongeveer 1975?
U zou me een heel groot plezier doen mocht u foto's weten of zelf in uw bezit heeft.
m vr gr
Marcel Visser

Bericht 605

Vrijdag 24 januari 2014
Naam: Peter Evers
Emailadres: Klik hier

Bericht: Tijdens de boekenbeurs van de Vereniging Oud Apeldoorn op 22 februari houd ik als verzamelaar van de Papierfabriek van Van Gelder een expositie over deze fabriek. Doordat de fabriek afbrandde en afgebroken werd is deze fabriek in de vergetelheid geraakt en dat probeer ik te voorkomen.
Tevens worden er films van dit bedrijf in de filmzaal getoond.
Op deze dag zal deze fabriek een belangrijke rol spelen.
Heeft u nog spullen van deze fabriek en doet er niets mee dan houd ik mij aanbevolen.
Ik hoop dat het een geslaagde dag wordt, zeker mede door deze tentoonstelling.
Komt allen en maak er een leuke dag van.

Zaterdag 22 februari 2014
in DENKSPORTCENTRUM, DUBBELBEEK 24
Apeldoorn-Zuid
Naast zwembad Malkander
11.00 - 16.00 uur

Met vriendelijke Groet Peter Evers

Bericht 606

Zaterdag 1 februari 2014
Naam: gjl kaufmann
Emailadres: klik hier

Bericht: wie kan mijn meer vertellen over de heuvelaan school uit de tijd 1940 1945 als ik het goed heb ben ik in die tijd daar op geweest noot gedwongen bij voor baat dank

Bericht 607

Zondag 9 februari 2014
Naam: marjolein smit velde
Emailadres: klik hier

Bericht: Mijn vader Hr.Smit is 88 jaar verteld veel verhalen over zijn opa . Woonde tegen over een zeep fabriek. In dat huis woond nu een nichtje . Zou heel graag het adres willen hebben voor foto s.En meer willen weten over die tijd. Ben zelf 50 jaar.En hoe ze leefde in die moeilijk tijd.

Bericht 608

Vrijdag 21 februari
Naam: jan hofman
Emailadres: klik hier

Bericht: zoek oud klasgenoot n.a.ouwejan
openbare lagere school n0 2 tijdens de oorlog
nu prinses irene school aan de mariastraat apeldoorn

Bericht 609

Maandag 24 februari 2014
Naam: dhr. HJ de Vries
Emailadres: klik hier

Bericht: Ik ben liefhebber van NSU-auto's en zou het leuk vinden om eens een foto te zien van de NSU-garage Teun Gerritsen, Stationdwarsstraat en Arnhemseweg. (of van voorheen garage Walter). Ik heb zelf een NSU-Prinz4 ooit geleverd door Gerritsen. Ook een foto van Fiat-garage Nusselder zou ik leuk vinden.

Bericht 610

Maandag 24 februari 2014
Naam: Kuipers
Emailadres: klik hier

Bericht: Goedemiddag, is er iemand die nog foto's heeft van autoverhuur Bresser in de 50er jaren.

Bericht 611

Zondag 6 april 2014
Naam: Hanny kasteleijn
Emailadres: klik hier
Ik heb familie in Australie. Deze familie hebben van grootouders in hun bezit een bord wat uitgegeven is met het 35 jarig bestaan van de zeepfabriek Haas en van Brero.
Wie kan hier iets meer van vertellen.
De vader was Hollander en de kinderen kunnen geen woord Nederlands en willen graag weten welke tekst op het bord staat. Kan iemand deze tekst vertalen in het Engels?

Grt Hanny kasteleijn

Bericht 612

Maandag 21 april 2014
Naam: A Visser
Emailadres: klik hier

Bericht: De lijstemakerij van Wille aan de Asselsestraat bevond zich niet op de hoek met de Textielweg, maar aan een zijpad dat toegang gaf aan een aantal huizen tussen de Brinkhorstweg en de Textielweg.

Bericht 613

Vrijdag 25 april 2014
Naam: mw. g.karrenbelt schol
Emailadres: klik hier

Bericht: mijn vader heeft aan de graanweg gewoond en ik ben een boek aan het maken over oud apeldoorn en hij heeft ook op de eendracht school gezeten .

ik hoop dat u mijn hier verder kan helpen

mvg g.karrenbelt schol

Bericht 614

Donderdag 1 mei 2014
Naam: Ron van Roon
Emailadres: klik hier

Bericht: Een vriendin van mij is op zoek naar Lia van de Hoef. Zijn heeft op de KWS in Apeldoorn gezeten (basisonderwijs) en op de LEAO in de Heeze en zou gewoon hebben aan de Eburonestraat. Wie kent haar of kent familie van haar?

Bericht 615

Zondag 4 mei 2014
Naam: Chantal van Riel
Emailadres: klik hier

Bericht: In de jaren '70 woonden wij op de Zwarteweg in een woonwagen, samen met nog enkele andere kermis families. In mijn vroegste herinnering was er achter ons terrein een enorm groot veld vol wuivende halmen dat hoorde bij een boer (?) die verderop woonde. Ik verstopte me graag in het veld om op mijn rug tussen die sprieten naar de wolken te kijken. Ik was ook een beetje bang voor de boer die in dat boerderijtje woonde. Wie heeft foto's van deze plek of herkent dit verhaal. Soms weet ik niet meer wat waar is van mijn herinneringen.

Bericht 616

Zondag 1 juni 2014
Naam: Dhr. h.hamaker
Emailadres: klik hier

Bericht: wie heeft bij mijn in de klas gezeten lagere school.het was op de oranje Nassau school zanderij wegi943 1949.

Bericht 617

Woensdag 4 juni 2014
Naam: Dhr. H. van Beek
Emailadres: klik hier

Bericht: Wie kan mij helpen informatie te achterhalen over bedrijven/bewoners aan de Vlijtscheweg van vòòr de oorlog tot aan de 50-er jaren en dan met name tot aan de zgn. Nieuwe weg. ( ik woonde op no. 102 )

Bericht 618

Vrijdag 6 juni 2014
Naam: Dhr. br Blaauw
Emailadres: klik hier

Bericht: Ik was in Apeldoorn in 1944 we waren op schip by myn Opa we kwamen by tryn via Zwolle full of beschoten trynen{locomotief] Opa's schip lag buiten de stad en moest een lading bomen laden voor Ameland fortifications die bomen kwamen met paard en wagen uit het bos wy gaven de paarden water het was een warme zomer later gingen wy naar het bos om bosbessen te plukken. Op maandag gingen we naar Ameland I remember as if it was yestterday.

Bericht 619

Maandag 9 juni 2014
Naam: Eric Janssen
Emailadres: klik hier

Bericht: In de jaren 60-70 voer het motorschip De gebroeders regelmatig op Apeldoorn, weet er iemand wat van dit schip of heeft er foto's van? Het schip is heden ten dagen van Eric Janssen, 0653360742, bij voorbaat dank.

Bericht 620

Woensdag 25 juni 2014
Naam: Steenhuis
Emailadres: klik hier

Bericht: Verrassend interessant om terug te kijken naar een stukje van mijn roots. Loolaan waar ik geboren ben, de maduralaan bij Streng waar wij kattenkwaad uithaalde. Groet Hans Steenhuis geb. 04-08-1958 Loolaan 3 naast bakkerij Looman.