Startpagina | IK VERZAMEL . . . | LINKS | VOORLAATSTE NIEUWE FOTO'S

Berichten 61-80

Bericht 61

Vrijdag 23 juni 2006 at 12:35 am

Naam: Jisca

E-Mail Adres: Jisca_r@hotmail.com

Ik had eigenlijk geen vragen of antwoorden voor deze site..
Maar ik wilde wel even zeggen dat ik deze site erg mooi en interresant vind! Ik ben zelf pas 19 jaar maar vind het heel mooi om te zien hoe de mensen vroeger in apeldoorn geleefd hebben en hoe alles eruit zag! Super!

Bericht 62

Vrijdag 23 juni 2006 at 5:20 pm

Naam: j. leeflang

E-Mail Adres: blauwedrukte@chello.nl

ik heb een vraag ik zit op de school de korenaar
en daar moesten we eens op deze site kijken en toen keek ik op de straat de staringlaan daar staat onze school en toen ik daar keek stond die niet eens op de site willen jullie die er opzetten onze school bestaat al 50 jaar

groetjes j.leeflang

Bericht 63

Maandag 26 juni, 2006 at 11:30 pm

Naam: Mark Rodenburg

E-Mail Adres: jmrodenburg@zonnet.nl
Leuk om het stukje van de banketbakkrij op de schuttersweg te lezen. Ik werk daar namelijk en het is leuk om te zien hoe het bedrijf er vroeger uitzag.

Bericht 64

Dinsdag 27 juni 2006 at 1:00 am

Naam: Ben Hendriksen

E-Mail Adres: benhen@wxs.nl

Heeft iemand nog een foto van de spoorwegovergang bij de naald compleet met AHOBS en het liefst als er een goederentrein overheen rijdt.

Beste Ben.
Ik ben Frans Wesselink en reageer op je reactie in het gastenboek van Oud Apeldoorn.
Misschien hebben anderen je het ook wel verteld, maar op de Naald (kruising Loolaan, Jachtlaan, Amersfoortseweg, Waldeck Pyrmontlaan) zijn nooit AHOBS geweest. Trouwens, zolang als de goederentrein heeft gereden zijn er nooit slagbomen op deze lijn geweest (uitzondering Christiaan Geurtsweg).
De “hoofdconducteur”, ja die was er echt op deze trein en ik geloof dat hij Londeman heette en op de Arnhemseweg woonde, liep met de vlag en bij elke overgang stopte de trein, de hoofdconducteur liep dan naar de wegkruising en stopte het verkeer. De trein reed maar een of tweemaal per week en daar kon je geen spoorwegboomwachters voor in dienst hebben.
Ook de seinen stonden bij de overgang van de Christiaan Geurtsweg en daarna was er geen een sein meer tot Heerde, de laatste halte bij de beschuitfabriek. De andere plaatsen die hij aandeed was de huidige VMI, vroeger Vulcanus in Epe, er was soms nog een stop in Vaassen en de volgende stop was Epe (van Gend en Loos) , Heerde. De trein vertrok van de Zuidzijde van het station Apeldoorn en werd getrokken (vanaf eind 1940) door een dieselloc, om rond acht uur en was weer terug om een uur of vijf.
Ik ben regelmatig als kind met deze trein meegeweest, wel illegaal voor de NS, maar ik kende de beide hoofdconducteurs alsook de beide machinisten
Al voor de tweede wereldoorlog heeft er geen personentrein, noch de Koninklijke trein gereden.
Koningin Wilhelmina had haar eigen Koninklijke wachtkamer naast de lokkettenverkoop en vanaf 1948 was het vaak een rommelkamer.
Groeten Frans Wesselink

Bericht 65

Maandag 3 juli 2006 at 12:58 pm

Naam: Henk Schoeman

E-Mail Adres: hmschoeman@home.nl

Waar blijft de tijd en waar zijn de mensen gebleven van die tijd. ga door mensen met deze site, want mijn hart klopt als ik apeldoorn terug mag zien hoe ik het hebt beleeft.
ik heb heimwee naar die tijd en dat komt dat ik geen foto's heb van mijn jeugd, ik zoek nog foto's van de prinses juliana school 1961/1969. wat fijn dat de tijd weer terug komt op deze site en ik hoop dat jullie doorgaan .
met vriendelijke groeten Henk Schoeman.

Bericht 66

Maandag 3 juli 2006 at 6:09 pm

Naam: Michel Visser

E-Mail Adres: michel77@planet.nl

He, Martin, hier Michel. Professionele site. Laat even weten hoe het gaat......

Michel

Bericht 67

Maandag 3 juli 2006 at 10:59 pm

Naam: kinds

E-Mail Adres: djembe-gerard@hotmail.com

ja ik kom uit delft maar myn vader was een echte apeldoorner dus je begrypt dat ik ook een beetje dat gevoel heb hy heeft gewoond op de eersteworemseweg nr 44 en ik kan my een beetje de foto's herineren hoor ik vind het geweldig hoor heel leuk ga zo door groetjes gerard

Bericht 68

Maandag 3 juli 2006 11:03 pm

Naam: sylvia

E-Mail Adres: kuzcotje1976@hotmail.com

ik moet wel zegen ik ben 25 jaar oud maar ik vind het echt onwijs leu k om mij apeldoorn zo te zien.
ik heb zelf op de 1 wormenseweg gewoond maar mij ouders wonen er nog. ik vind het wel jammer dat jullie geen foto's hebben van de wormenseweg van af de ijsbrefet naar het station toe.
maar ja wie weet komt dat nog eens he.
maar ik wil zegen super tof en gaaf hebb jullie deze site gemaakt echt leuk om dingen trug te zien.
met vriendelijke groet sylvia

Bericht 69

Dinsdag 1 augustus 2006 at 11:16 am

Naam: ko balk

E-Mail Adres: ko_balk@hotmail.com

misschien zit ik wel verkeerd maar misschien is deze tak van balk ook wel familie van mij...aan de andere kant ben ik op zoek naar mijn onderstaande oproep..
Cornelia Balk-Klein was namelijk getrouwd (op 05-03-1935) met mijn opa
(Hendrikus Johannes Balk geboren 17-04-1901). Mijn opa werkte bij de Nederlandse Spoorwegen.

Cornelia Balk-Klein was een dochter van Herman Klein (geboren 31 juli 1870, in Auswitch overleden op 23 november 1942) en Mina Hollander(Mina Klein-Hollander, 66 jaar, op 15 maart 1877 te Venlo geboren, voorheen wonende Maasstraat 659 te Venlo, op 26 augustust 1878 verhuisd naar
Geertruidenberg. Zij maakte deel uit van het elfde transport (1446 personen) dat vanuit Westerbork naar Sobibor vertrok. Op 14 mei 1943 in Sobibor omgebracht)

Cornelia Balk-Klein woonde van 04-10-1905 tot vertrek naar Auswitch, op de
Piusstraat 8 in Tilburg

ze was geboren op 4 oktober 1905 te tilburg, 4 november 1943 gearresteerd.

Zij is in de 2e w.o. door de duitsers opgepakt en in Auswitch beland. Daar is
zij op 6 maart 1944 overleden. Ik weet dat zij betrokken is geweest in het
vervalsen van oa persoonsbewijzen etc en ook dat ze verraden is. Misschien heeft u meer informatie over haar??? Alle informatie is welkom. Mijn opa heeft nooit over haar willen praten en ik kwam na zijn overlijden pas achter haar bestaan, dmv brieven die zij aan mijn opa schreef. Echter die heb ik nooit gezien maar weet dat ze bestaan of bestonden.
Ook ben ik op zoek naar eventueel een foto. Wie kan mij eventueel verder helpen?
Weet iemand misschien of er nog familie in leven is?
alvast bedankt.

Bericht 70

Zondag 13 augustus 2006 at 10:34 am

Naam: Laurenssen

E-Mail Adres: H.Laurenssen@chello.nl

Hallo beste mensen ik ben een geboren Apeldoorner, en ben geboren in de Alexandrinalaan. en heb gewoond in de oude Agathastraat tot 1955. en ben nadien verhuist naar noordbraband. ik ben nog altijd opzoek naar foto,s van deze twee straten. mijn grootouders waar ik geboren ben waren de Fam Mulder uit de Alexandrinalaan 30.zij waren bij het Leger Des Heils en zoek daar ook foto matriaal van, ongeveer vanaf 1958 als iemand deze menssen heeft gekend zou ik het graag van u horen, omdat ik met een boek bezig ben van mijn Fam uit Apeldoorn en van mijn verleden zelf, of kan iemand mij een tip geven waar ik moet zoeken.
Met de vriendelijke groeten.
Henk Laurenssen.

Bericht 71

Maandag 14 augustus 2006 at 9:32 pm

Naam: hartemink h g

E-Mail Adres: h.hartemink1@chello.nlbeste mensen ik zoek een foto van mijn oude huis in de molenstraat nr 44.uit de jaren 50/ 60 het werd gesloopt voor een parkeerplaats voor talens.wie kan mij daar aan helpen.
vast bedankt voor de inzet.

Bericht 72

Dinsdag 15 augustus 2006 at 9:57 pm

Naam: Rita Nijman

E-Mail Adres: hnijman@scarlet.nl

Vandaag na 49 jaar , samen met Tiny Spanjer van de kruidenierswinkel aan de 1ste Wormenseweg ( en ik van Nijman de bakker Talingweg /1ste Wormenseweg) weer in Apeldoorn geweest .
We hebben ons heel erg goed gevoeld er weer te zijn en genoten van ONS Apeldoorn.

Bericht 73

Woensdag 16 augustus 2006 at 3:20 pm

Naam: Tiny Spanjer

E-Mail Adres: tin.spanjer@planet.nl

Allereerst mijn complimenten voor de prachtige site van oud-apeldoorn. Wat een feest der herkenning! Zoals Rita Nijman gisteren al schreef hadden we een heel leuke dag in Apeldoorn waar we elkaar na 49 jaar weer hebben ontmoet. Ik ben 30 jaar geleden verhuisd naar de stad Groningen maar kwam nog regelmatig naar mijn geboortestad omdat mijn ouders er nog woonden. Na hun overlijden is dat nu niet meer zo vaak maar toch probeer ik er wel 2-3 keer per jaar te komen. Ik stuur separaat nog een foto van onze kruidenierswinkel aan de 1e Wormenseweg 61 genomen in de strenge winter van 1963. Misschien iets voor de site met de straatnamen?
Veel succes verder met de site en een hartelijke groet uit Groningen.

Bericht 74

18 augustus 2006 at 5:08 pm

Naam: Willem de Vries

E-Mail Adres: wdevriesl@hetnet.nl

Ik ben op zoek naar foto,s van de Zonnebloem een internaat aan de Waldeck Pyrmomtlaan ik meen nummer 12 tegenover op grote afstand van het Paleis en verder de gemmente school nr 21.
En verder kanaal Noord Bakkerij Eikendal bij de brug.
Bij voorbaatmijn dank W. de Vries

Bericht 75

Emailadres: ctsmit@zonnet.nl
Is er iemand die meer kan vertellen over Hotel Atlanta aan het stationsplein?
(Van wie het was, welke luxeklasse, hoeveel kamers ets.).
Bij voorbaat dank.
C.T. Smit

Bericht 76

Zondag 27 augustus 2006 at 6:58 pm

Naam: sjan klein

E-Mail Adres: piet.koldewijn@hetnet.nl

wie kan mijn fotos laten zien van mijn vader ,hij was omstreeks de jaren50 werkzaam bij van gent en loos ,waar hij later loodsbaas was in Apeldoorn. Hendriekes klein hij heeft gewerkt tot zijn pensioen hij had ook een tweeling hij is in 1994 overleden hij was 78jaar geworden.

Bericht 77


Vrijdag 8 september 2006 at 9:15 pm

Naam: Janine vd Steen

E-Mail Adres: c.vandersteen01@chello.nl

Wat een ontzettend leuk al die oude foto's. Bij de Christiaan Geurtsweg, Holthuizerweg wordt gesproken over de slagerij in dat witte huis. Mijn opa en oma hadden een slagerij aan de Christiaan Geurtsweg op de plaats waar nu het GAK staat. Inderdaad in een wit huis. Dat was slagerij Reijer Kleijer. Helaas zijn ze er niet meer.

Bericht 78

Zondag 3 september 2006 at 9:52 pm

Naam: Aad van Schaijk

E-Mail Adres: aadangenies@home.nl

Er worden steeds maar weer prachtige foto's toegevoegd dus ik blijf de site wekelijks met veel plezier bezoeken!
Wat een mooie plattegrond van Apeldoorn uit 1902 is er van de week opgezet. Het Spoorlaantje waar ik in 1948 geboren ben staat er mooi op. Ik ben benieuwd of er nog plattegronden uit 1948 en 1956 op de site komen!!
Aad van Schaijk

Bericht 79

Dinsdag 5 september 2006 at 8:36 pm

Naam: Henk. Laurenssen

E-Mail Adres: h.laurenssen@chello.nl

Hallo Martin Huisman.
Het is inderdaat zoals Aad van Schaijk zegd een mooie site. ook ik geniet er veel van met al die mooie foto,s
ik heb de plattegrond bekeken, en staat er de alexandrinalaan waar ik geboren ben mooi aangegeven, en ook de Agathastraat die tussen de Nieuwedijk en de Kalvestraat lag, er stonden vroeger van die witte huisjes aan de overzijde van het huis waar wij woonden.
Ik hoop dat er van deze twee straten ooit nog eens foto,s op deze site komen!
Ik heb daar gewoond tot 1955.
Henk. Laurenssen.

Bericht 80

Woensdag 20 september 2006 at 10:10 pm

Naam: Janine vd Steen

E-Mail Adres: c.vandersteen01@chello.nl

Hallo, hier nogmaals een berichtje. Samen met mijn moeder hebben we de foto's bekeken. Het witte huis was niet de slagerij van mijn opa en oma maar cafe Van Gemert. De slagerij van Reijer Kleijer is daar al weg. Wel is de slagerij nog te zien (wel reeds gesloten) op de 1 na laatste foto, in het midden tussen de slagbomen. En mijn moeder wist nog veel meer te vertellen!