Startpagina | IK VERZAMEL . . . | LINKS | VOORLAATSTE NIEUWE FOTO'S

Berichten 661-680

Bericht 661

Woensdag 8 juli 2015
Naam: marjolein van der meer-bakker
Emailadres: klik hier

Bericht: ik ben al vanaf jaren opzoek naar mijn oude hoofdonderwijzer die van 1966 t/m 1971 gewerkt in hoogvliet op de zalmplaat lagere school de blinker! daarna is hij verhuisd naar gelderland te weten in apeldoorn! ach kan u mij alstublieft helpen,ben ernstig ziek,ik was het lievelingetje van meneer grondelle,meisjes naam marjolein bakker uit rotterdam-hoogvliet,ik woon sinds drie jaar in arnhem,ik ben u erg dankbaar als u hem voor mij vind!!!!!!

Bericht 662

Maandag 27 juli 2015
Naam: Berry Meester
Emailadres: klik hier

Bericht: Beste lezer,

Op de site: www.fotoarchiefapeldoorn.nl is een lijst gemaakt met alle huis- en villanamen (nu 338 stuks) in Apeldoorn.
Het zal zeker nog niet volledig zijn en daarom vragen wij uw hulp om de lijsten verder uit te breiden.
Ook is er een pensionlijst met nu al meer dan 600 pensions. De lijsten zijn op naam maar ook op adres te raadplegen.

Met het maken van de lijsten zijn we uitgegaan van namen van voor ca. 1950.

Wie helpt ons aan "nieuwe" oude namen? Ook willen we graag de vraagtekens ingevuld zien.

Met vriendelijke groet,
Berry Meester

Bericht 663

Donderdag 13 augustus 2013
Naam: Lydia & Amanda
Emailadres: klik hier

Bericht: Goedemiddag, sinds kort zijn wij woonachtig aan van Kinsbergenstraat 10. Wij hebben laatst een foto gezien van onze woning, waar schijnbaar een brand is geweest. Wij zoeken informatie over het pand, datum maakt niet uit. Hopelijk kan iemand ons hier bij helpen.

Bericht 664

Maandag 7 september 2015
Naam: dhr. Veen
Emailadres: klik hier

Bericht: Ik ben al tijden op zoek naar een ansichtkaart uitgegeven omstreeks 1983 door Buro AD/Ede/Holland, SN 385. Het betreft een tekening door Marius Jansen van Kasteel Het Oude Loo, deel uit makende van een serie van 348 stuks uit heel Nederland, waarvan zes Apeldoornse. Wie weet kan iemand mij op het spoor ervan zetten. Ik heb er een zeer ruime vergoeding voor over.

Bericht 665

Donderdag 10 september 2015
Naam: rene kosse
Emailadres: klik hier

Bericht: ik kwam nog oude vrachtwagen modellen van de firma streng tegen op http://www.ebay.fr/itm/Brekina-7814-MAN-Sattelzug-Streng-Apeldoorn-Nederland-OVP-D5755-/121662379653?hash=item1c53a49685
Er zijn er meerdere. Misschien heeft iemand er wat aan.

Rene

Bericht 666

Zaterdag 19 september 2015
Naam: arend schreuder
Emailadres: klik hier

Bericht: ik heb gewoond aan de Amersfoortseweg in huize Nieuw-Veldzicht, waar mijn vader direkteur was van het daar gevestigde jongenstehuis van ongeveer 1950 t/m 1953. Kan iemand mij meer vertellen over dit pand na die periode of eventueel ervoor?

Arend

Bericht 667

Dinsdag 29 september 2015
Naam: Henk schoeman
Emailadres: klik hier

Bericht: Beste apeldoorners ik bezit een boek over apeldoorn de titel luid Apeldoorn zo was het .
Dit boek vertelt over apeldoorn vroeger begin 1900 tot 1950/60 Met veel foto's van het centrum-het loo-enz, omdat ik al 35 jaar in brabant woont wil ik dit boek verkopen wie heeft er belang bij, ik hoor het graag van u

Bericht 668

Zaterdag 3 oktober 2015
Naam: wilma vd Esschert
Emailadres: klik hier

Bericht: Voor Arend Schreuder (bericht 666)

Ik weet dat het in 1972 nog steeds een jongens tehuis was.

Bericht 669

Woensdag 7 oktober 2015
Naam: Dhr. jamie elskamp
Emailadres: klik hier
Bericht: buurthuis maasstraat. as.zaterdag 10 - 10- 2015 . reunie oud aprldoorn zuid .ik wil mij graag aanmelden. geef mij graag alle info. a.u.b.

Bericht 670

Vrijdag 13 november 2015
Naam: René Regensburg
Emailadres: klik hier

Bericht: Wij kwamen in 1966 na emigratie vanuit Indonesië in een pension met meerdere gezinnen aan de Kastanjelaan terecht. Het huis bestaat inmiddels niet meer. Ik was toen 10 jaar.
het gebouw (pension Elly of Roos) is inmiddels afgebroken.
Op die plek staat nu een groot gebouw (via Google Earth gezien).
Ik herinner mij dat, met de rug naar de pension, daar schuin tegenover aan de rechterzijde een sportveldje was. Als ik langs dat terrein (stiekem) liep dan kwam ik bij mijn school.
Wie heeft nog foto's van de straat uit die tijd of zelfs van het pension?

Bericht 671

Zaterdag 14 november 2015
Naam: Mw. A. Burghout
Emailadres: klik hier

Bericht: Was even aan het kijken op jullie website en wat kom ik tegen een foto van het huis van mijn opa en oma burghout .weet niet zo heel veel ervan maar het huis herken ik wel en weet ook dat mijn opa duiven had. Ook weet ik dat er tegen over kermis atrakties werden gebouwd en op de hoek zat volgens mij een cafe. heel erg leuk om terug te zien. mijn dank hiervoor

Bericht 672

Vrijdag 27 november 2015
Naam: Henk Schoeman
Emailadres: klik hier

Bericht: Ik ben henk schoeman en woonde op de loseweg nr 87 ik ben op zoek naar de fam huiskamp en woonde in een flat aan de koninginnenlaan.
Zijn of haar moeder woonde aan de loseweg 83 die had een textielwinkel deze was van de fam veldwijk.
De fam huiskamp heeft ook een zoon willie huiskamp en dochter jose huiskamp
Ik zoek deze fam wel weet ik in tusen dat de vader niet meer leeft en moeder wel en ik zoek hun zoon willie huiskamp wie helpt mij aub om met deze in contact kan komen alvast dank hier voor

Bericht 673

Maandag 30 november 2015
Naam: Willem Veeneman
Emailadres: klik hier

Bericht: Wie heeft wellicht informatie over Hanky van den Zanden uit de van det Heijdenlaan 20 in Apeldoorn.
Ze zat op de Huishoudschool in 1956 bij het Sportfondsenbad en werkte bij het Handwekhuis en is getrouwd geweest met een Sletbeen en heeft 2 kinderen. Haar zus was Arida en is getrouwd met Arie Rouwenhorst. Ik hoor vaag dat ze naar Rotterdam zou zijn vertrokken.

Bericht 674

Donderdag 24 december 2015
Naam: Dhr. R.Buitenhuis
Emailadres: klik hier

Bericht: Oproep, ben op zoek naar Henk van de Brink, geboren ± 1938. Hij heeft met mij samen in Militaire dienst gezeten. Hieronder een foto. Hij is de persoon, de 4e van rechts op de achterste rij, zonder baret.

Mocht U iets weten, bericht het mij.

Bericht 675

Dinsdag 29 december 2015
Naam: dhr. H.van Beek
Emailadres: klik hier

Bericht: in de alleroudste Erica Adres Boeken kom ik nogal eens de straatnaam : Kleterstraat tegen. Kan iemand mij vertellen waar die toen te vinden was?

_________________________

In een Erica uit 1923 vond ik een antwoord.
Martin Huisman

Bericht 676

Dinsdag 29 december 2015
Naam: Aart Paap
Emailadres: klik hier

Bericht: De foto van de Ugchelseweg uit 1956 met grote huis links met een fietsenstalling (?) ervoor lijkt mij het voormalige pension van de fam. ? (De Klok) Later zat hier de firma Kempenaar, schuin tegenover de Ugchelsegrensweg die volgens mij rechts nog iets te zien is.

Bericht 677

Dinsdag 26 januari 2016
Naam: M Wilbrink
Emailadres: klik hier
Bericht: Ik was stomverbaasd te lezen dat in de ijssalon van Van Buren op de Hoek Zanderijweg-Asselsestraat, Kruidenier Suter heeft gezeten. Is die dan later verhuist naar het pand, waar nu installatiebedrijf van Tongeren ad Asselestraat zit? Dat was voorheen een supermarkt. Wie kan hier meer over vertellen?

__________________________________

Deze Spar zat op de hoek Zanderijweg /Asselsestraat waar nu Charly gevestigd is. Later verhuisde de winkel naar het pand waar nu van Tongeren zit, aan de Asselsestraat.

Ineke Harleman

Bericht 678

Dinsdag 26 januari 2016
Naam: mw. Mannessen-Romijn
Emailadres: klik hier

Ik ben op zoek naar oude foto's van mijn vader. Hij was wielrenner bij de Adelaar en heeft samen de verlichting bij de Adelaar aan de Hoenderparkweg aan gelegd. Toen mijn vader overleed in 1998 heeft Jurri Hulsebos foto's bij mijn moeder op gehaald voor een boek. Ik zou graag daar een boek van willen of foto's mijn vader Rook Romijn. Ik zelf heb drie foto's van toen uit de krant. Ik ging vroeger altijd met mijn vader mee en heb leuke herinneringen daar aan en ook nog wel een foto toen ik klein was op de wielerbaan. Hoop dat u wat voor mij kan betekenen.
Vriendelijk gr mevr Mannessen-Romijn

Bericht 679

Zondag 14 februari 2016
Naam: Eveline van Achterbergh
Emailadres: klik hier

Bericht: Weet iemand iets over Rein van Amersfoort? Woonde op de Jachtlaan 342 te Apeldoorn. Ik heb hem gekend in 1953/1954 en wil heel graag iets recht zetten.

Bericht 680

Zondag 21 februari 2016
Naam: Daisy
Emailadres: klik hier

Bericht: Ik kwam bij toeval op deze site terecht maar erg leuk om de foto's van de Achterlandseweg te zien. Zelf heb ik hier vanaf 1982 (toen 2j) gewoond. Mijn ouders zijn er net 2 jaar weg. Leuke herinneringen!