Startpagina | IK VERZAMEL . . . | LINKS | VOORLAATSTE NIEUWE FOTO'S

Berichten 681-700

Bericht 681

Vrijdag 26 februari 2016
Naam: Henk Wierts
Emailadres: klik hier

Bericht: Wie heeft er info en of foto's over / van mijn geboortestraat, de 2e Koningdwarsstraat. (nu Weimarstraat) Zelf heb ik gewoond op nr 16 in de jaren 1942-1952. De info wil ik gebruiken bij het samenstellen van een familieboek.
Namen van familie's die ik nog weet: Bakker Knuivers, Geerlings, speelde bij Prins Hendrik, Welgraaf, speelde ook bij de PH, Onderstal, Nieuwendijk, bloemist, Roozenboom de schoenmaker, Huigen was chauffeur bij Oldenhof, Hendriksen de politieagent, de Weerd fietsenmaker. Jan Loois de groenteboer met zijn paard aan wagen. Aan de 1e Koningdwarsstraat, gebouw Bethel met de zondagschool en het Kerstfeest met de grote kerstboom achter in de zaal. Ook info van de "Nieuwe Enk" is van harte welkom. Dit is de wijk tussen de Jachtlaan, Soerenseweg, Koning Lodewijklaan en de Bosweg. Hier hebben veel familie en ook ikzelf gewoond.

Bericht 682

Zaterdag 5 maart 2016
Naam: dhr. W.E.Veeneman
Emailadres: klik hier

Bericht: Weet iemand iets meer te vertellen over Hanky van den Zanden, (1945) die gewoond heeft aan de Gen. van der Heijdenlaan 20 en die getrouwd is geweest met Sletbeen.
Ze zou gebroken hebben met haar kinderen en met een vriendin vertrokken zijn naar Rotterdam.
Op internet is niets te vinden.

Bericht 684

Donderdag 7 april 2016
Naam: Marinus (Ray) Veeneman
Emailadres: klik hier

Bericht: Ik woonde de eerste 20 jaren van mijn leven op Koningstraat 10. Hoek Rostocklaan.

Bericht 685

Vrijdag 8 april 2016
Naam: jan den besten
Emailadres: klik hier

Bericht: Rubriek vraagteken: de 3e foto met een deel van een gezin bij een uitspanning: is dit niet de Carolinahoeve in de loenermark?? ik moet nog ergens een foto hebben waar ons gezin een pannenkoek zit te eten in zo'n soort prieeltje als op de achtergrond

Bericht 686

Naam: dhr. M.Klei
Emailadres: klik hier

Bericht: Ik dacht dat ik een jaar of 14 was (inmiddels ben ik 63 jaar) toen er een brand uitbrak bij de houtsloperij Hennekes op de hoek van de Christiaan Geurtsweg Gaffellaan. Wie kan mij daar iets over vertellen?

Bericht 687

Maandag 25 april 2016
Naam: Andre van Teeckelenburgh
Emailadres: klik hier

Bericht: Ik ben op zoek naar Willie Huisman van de Koningin Wilhelminaschool aan de Parkweg. Haar vader was daar onderwijzer. Ze woonde destijds aan de Vondenlaan nummer 10.

Bericht 688

Vrijdag 27 mei 2016
Naam: Mevr. Bianchimani
Emailadres: klik hier
Bericht: Mijn opa en oma woonden vroeger in de Regentesselaan nummer 33. Ik was toen een kind en heb daar veel plezier gehad.

Bericht 689

Maandag 13 juni 2016
Naam: Peter Bolderman, Goes
Emailadres: klik hier

Bericht: Ik kwam foto's tegen van Houthandel Ruis aan de Deventerstraat. Daar kwam ik als kind regelmatig, als ik bij mijn oma logeerde die naast de familie Ruis woonde. Ik trok m.n. op met zoon Han die van mijn leeftijd was. Dat het hout voor de mijnbouw was, hoor ik nu voor het eerst. Wat ik me nog wel herinner is dat er een circus naar Apeldoorn kwam en dat bij het opzetten van de tent een mast brak. De circusmensen kwamen hij Ruis een boomstam halen die de mast tijdelijk kon vervangen. Voor ons kinderen was dat heel spannend.

Bericht 690

Maandag 11 juli 2016
Naam: Thomas Hiensch
Emailadres: klik hier

Bericht: Hallo, beste gasten. Toen ik jong was en we naar camping de Bosgraaf reden via Kanaal Zuid, stond er een fabriek aan de weg, die later ingestort was / gesloopt werd en sindsdien is verdwenen. Dit was tussen 1989 en 1999. Heeft iemand daar een foto van? Alvast bedankt!

Bericht 691

Vrijdag 22 juli 2016
Naam: Ton van den Berg
Emailadres: klik hier
Bericht: Zangvereniging Belcanto zoekt verzamelaars van oude Apeldoornse plaatjes te leen voor de kalender die zij al jaren uitgeven. Voor 2017 zijn zij nog niet voorzien.
Contact opnemen met Theo Buisman. tel.: 055-5216858.

Bericht 692

Woensdag 3 augustus 2016
Naam: Berry Meester
Emailadres: klik hier

GEZOCHT:
Erica-gidsen en PTT Telefoonboeken.

Voor onderzoek wat betreft de Apeldoornse bewonersgeschiedenis ben ik opzoek naar oude adresboeken/telefoonboeken tot ca. 2000.
Wie heeft er nog Erica-gidsen en oude PTT telefoonboeken waar niets meer mee gebeurt.

Ik zou de boeken dan graag bij het archief van CODA willen onderbrengen zodat meer mensen hier gebruik van kunnen maken.

Ik kom ze graag bij u halen,

Berry Meester
www.parkenbuurt.nl
www.fotoarchiefapeldoorn.nl

055-5213198
berrymeester@upcmail.nl

Bericht 693

Vrijdag 12 augustus 2016
Naam: H Loonen
Emailadres: klik hier

Bericht: Het was in 1963 toen ik iemand uit Apeldoorn leerde kennen. Zij heette Annie Ganzevles, en woonde aan de Trekweg, Ze was toen ong. 20 jaar.
Meer gegevens heb ik niet.
Als iemand meer weet, hou ik me aanbevolen.
Bvd. voor de moeite.
Hans Loonen.

Bericht 694

Dinsdag 27 september
Naam: Willy Bolderink
Emailadres: klik hier

Bericht: Hallo,

Ik ben op zoek naar Koffiebranderij en Theehandel J.Bolderink in 1927 te Apeldoorn.
Weet iemand hier iets van?

Groetjes: Willy Bolderink

Bericht 695

Donderdag 6 oktober 2016
Naam: Edith Witteveen - van Koutrik
Emailadres: klik hier

Bericht: Ik zoek dames en heren die in 1973/1974 of 1975/1976 die in één deze jaren een opleiding Middenstand hebben gevolgd in de avonduren. Ik wil graag weten welke instantie de opleiding gaf. Volgens mij was het op een school in Apeldoorn Zuid.
In die tijd zat Frank Tempelman ook uit Apeldoorn ook op die opleiding maar die weet niet meer waar het was. Mocht iemand iets weten of waar ik na kan vragen hoe ik aan een kopie diploma kan komen laat het mij weten op mailadres h.witteveen50@upcmail.nl

Bericht 696

Maandag 10 oktober 2016
Naam: sjef van kollenburg
Emailadres: klik hier

Bericht: zijn er nog oude foto,s van het vroegere provedentia aan het sebastiaanplen?? Met eventueel de beide woonhuizen van de fam.Voorhorst en meester Strous er bij op

Bericht 697

Vrijdag 28 oktober 2016
Naam: Greetje Doornhein
Emailadres: klik hier

Bericht: Kennen jullie de fietsenwinkel Mascotte nog van het Schubertplein (naast de apotheek)?
Mijn ouders Leny en Jo Doornhein hebben daar heel veel jaren de fietsenwinkel gehad vanaf ca. 1961 tot 1988. Wie heeft er toevallig nog foto's in zijn/haar bezit van winkel of van hen?.
Ze zijn allebei vorig jaar (sept 2015) overleden en alles wat aan hen herinnert stel ik zeer op prijs.

Bericht 698

Maandag 28 november 2016
Naam: Chris van der Ark
Emailadres: Klik hier

Bericht: Komt u uit de Apeldoornse spoorbuurt ? ( dat is de buurt die ligt tussen de spoorbrug over het kanaal en de spoorwegovergang aan de Brinklaan) en bent u op facebook ? kijk dan eens bij de groep Apeldoorn Spoorbuurt daar vind je veel (nostalgische) foto's van die buurt.. .https://www.facebook.com/groups/128646344259360/

Bericht 699

Zondag 4 december 2016
Naam: adrie roest
Emailadres: klik hier

Bericht: wie heeft er nog foto,s van de industriestraat no 27 met name h. van het hof autohandel ik heb er gewerkt jaren 60 een groot wit pand met alleen v.w kevers

adrie

Bericht 700

Woensdag 15 februari 2017
Naam: jan den Besten
Emailadres: klik hier

Bericht: Wat leuk dat je site weer actief is, we hebben 'm gemist.

Groet,
Jan