Startpagina | LINKS | CONTACT

Loolaan

Loolaan Koningsschool

1943. Juf Donkers. Archief: P.R von Koczian.

Loolaan

Villa Rozenheuvel. Deze villa herbergde in het schooljaar 1963-1964 de hele Rijkskweekschool Apeldoorn. Het nieuwe gebouw voor deze school was nog in aanbouw!

"Rozenheuvel" aan de Loolaan (van de gezusters Deandels). Op de plaats waar toen een grote vijver lag staat nu een woning met de toepasselijke naam "op den viever".

Loolaan

Leerlingen van de Koningsschool in 1897. Hierop staat mijn grootvader, ik weet alleen niet waar. De Koningsschool was een school in 1852 opgericht door Koning Willem III, waarop alleen zoons van Paleis personeel konden komen. Het onderwijs was gratis. De School was gevestigd op de plaats waar nu de Bosbouwschool is op de Loolaan. (Carel Mikkers) Mijn opa en drie van zijn zonen hebben op deze school gezeten. Op de klassefoto uit 1897 is duidelijk te zien dat de jongens allemaal de schoolpet dragen. Mijn opa kwam in 1883 op deze school en kreeg nummer 679. Zijn oudste zoon, Hendrik, kwam in 1906 op school en kreeg nummer 1097. De tweede zoon van Dirk Jan Veenhuizen en Willemiena van Vemde, AriŽn, kwam in 1907 op deze school en kreeg nummer 1115.

Loolaan

Koningsschool uit het jaar 1943. Hierop sta ik op de achterste rij schuin onder het nr, het jochie met het blonde koppie. De juffen waren Budelman en Schimmel, de meesters Kerkmeijer, Polman, Mennink en de Boer. (Carel Mikkers)

Koningschool

1898. Archief: Dirk Veenhuizen.

Archief: Dirk Veenhuizen

Koningschool