Startpagina | LINKS | CONTACT

Staringlaan

Staringlaan

Klas 8 van de Openbare Lagere school aan de Staringlaan. Ik zit links in het midden met de witte trui en witte hoofdband. De hoofdmeester op de foto is Dhr. Nuiten of Nuijten. Ik kan me niet zoveel namen herinneren van mín klasgenoten uit die tijd. Er was ook een huishoudschool met de naam Staringlaanschool, maar dat was ook de naam van de basisschool. Ernaast zat een Katholieke (of Hervormde??) basisschool, ik denk aan de Huygenslaan. Er was ook een Katholieke kleuterschool in die tijd. (Mieke Diekmann)

Christelijke huishoudschool.

Staringlaan Christelijke huishoudschool

Staringlaan

Klas 1C. Archief: Anneke Zandvliet.

Staringlaan

Klas 1C. Archief: Anneke Zandvliet.

Staringlaan

Dit is de Inasklas (inrichtingsassistent) uit 1964 van de Christelijke huishoudschool aan de Staringlaan. Helemaal links sta ik naast de kooklerares Juffrouw Stroes. Foto: Diny Vletter.

Staringlaan

Drie leraressen van de huishoudschool, tijdens het diner voordat de Inasklas aan hun stagejaar begon. Van links naar rechts juffrouw Stroes, Juffrouw Vermet (adjunct directrice) en Juffrouw Scheffelaar. Foto: Diny Vletter.

Staringlaan

Afscheid van Mejuffrouw Tiemens, in november 1964. Tot die tijd was zij directrice van de Christelijke huishoudschool aan de Staringlaan. Voor haar afscheid kreeg zij een fiets van de leerlingen. Foto: Diny Vletter.