Startpagina | LINKS | CONTACT

Amersfoortseweg

Amersfoortseweg 4

,,Villa Heidebloem'', gebouwd in 1912 in opdracht van Steven van Delden. Het ontwerp kwam van de timmerman/aannemer Willem ten Tuynte uit de Soerenseweg. Dit ontwerp heeft veel overeenkomsten met ,,Villa 't Vliet'' aan de Generaal van Heutszlaan 34 die Ten Tuynte ook in 1912 gebouwd heeft. Steven van Delden heb ik niet terug kunnen vinden in het bevolkingsregister. (Coll. B. Meester)

Amersfoortseweg 13

Deze villa stond op de rechterhoek met de 1e Beukenlaan. Het is gebouwd in 1906 in opdracht van mej. N. Pook van Baggen uit Den Haag. De architect was Andries van Driesum uit de Bas Backerlaan. In de Parkenbuurt staan nog diverse villa's in dezelfde stijl. Van juli 1907 tot juli 1908 was de villa in gebruik als Hotel Restaurant Vorstenhof, een dependance van Hotel Bellevue. De uitbater was de in Oisterwijk geboren Petrus Johannes Heessels (1858-19?). Binnen een jaar werd Heessels failliet verklaart. In 1988 werd de villa gesloopt. (Coll. B. Meester)

Bij de Amersfoortseweg.

Deze ansicht is uitgegeven door de boekhandelaar Nicolaas Rot uit de Loseweg. Hij fotografeerde hier zijn vader Dirk en zijn zus Sophia. (Coll. B. Meester)

Amersfoortseweg (vlak bij nr. 31)
Begin jaren 80. Gebouw tbv winddrukketel. Foto: Arnold Kleiboer.

Amersfoortseweg

Amersfoortseweg

Amersfoortseweg

Amersfoortseweg

Amersfoortseweg

Amersfoortseweg

Amersfoortseweg

Hotel Berg en Boschrust.

Amersfoortseweg

Amersfoortseweg

Amersfoortseweg

Collectie: Roel Boon.
Collectie: Roel Boon.
Amersfoortseweg 17. Rust- en vakantiehuis voor blinden van de
algemene blindenzorg "Steunt ons streven".
Collectie: Roel Boon.
"Veldzicht"
Collectie: Roel Boon.
Aan de Amersfoortseweg 87 staat dit huisje. In dit huisje woonde mijn overgrootvader Hendrik Veenhuizen (zie foto)
Het huisje staat tegenover de Echoput. Voor het huisje staan mijn kleinzonen. Het is dus het huisje van hun bet-betovergrootvader.
Hendrik Veenhuizen werd geboren op 4 augustus 1843 in Apeldoorn. Hij trouwde 27 januari 1872 met Jansje Slijkhuis.
Hendrik is op 9 september 1902 overleden. Hij was jachtopziener op Paleis het Loo.
Dirk Veenhuizen.

Op de foto's van de Amersfoortseweg 87 staat het jachtopzienershuisje, hier heeft dus Dhr Veenhuizen gewoond, doch ook mijn overgrootvader Herman Koldenhof hij was eneneens jachtopziener bij Kon. Willem 3 en daarna bij Prins Hendrik.
Hij staat in het fotoboek Oud Apeldoorn 1 de wilde zwijnen te voeren.
Mijn grootvader is hier geboren en daarna is de fam. Koldenhof verhuist naar Emma's Oort en achtereen volgens naar Bos Loo
Ik kan mij herinneren van de vele verhalen die mijn opa vertelde dat de naam van Veenhuizen regelmatig terug kwam, mijn opa werkte als wagenmaker bij de Kon Stallen op Het Loo en de schilderswagen is van zijn hand.
H. W. Koldenhof.Hendrik Veenhuizen
1915

Klik op een kleine foto om te vergroten.
1905. Rechts "De Naald".