Startpagina | LINKS | CONTACT

Berghuizerweg

Berghuizerweg

Een elftal van W.S.V. met begeleiders op het gemeente voetbalveld aan de Berghuizerweg. Op de achtergrond drie schoorstenen van "Van Gelder" en woonhuis aan de Europaweg 49-51. (Coll. W. Boomgaard)

Berghuizerweg

1967. Willem-III Kazerne.

Berghuizerweg

Ca. 1910. Het betreft het ouderlijk huis van mijn opa J. Franken. Volgens zijn zeggen heeft het gestaan aan wat vroeger de Berghuizerweg heette, nu heet dat gedeelte Govert Flinckstraat. Om precies te zijn precies naast de bocht in de Govert Flinckstraat waar nu een stuk gemeente grond is en aansluit op de Van Miereveltstraat. Foto: Edwin Knoeff.

Bijgaande foto is de plek waar het huis aan de Berghuizerweg nu Govert Flinckstraat gestaan moet hebben.
Dick de Graaf

Berghuizerweg

Berghuizerweg

Archief: Rozita Hendriks.

Berghuizerweg

Onbewaakte overweg Berghuizerweg. De toenmalige spoorwachter die er woonde was Gert van Kommer. Archief: Anton Vos.

Aanvulling

Ik heb de foto al eerder op de website zien staan maar op het moment dat de foto genomen is woonden wijzelf in "het spoor huis" (familie Freriks), dit kan ik zien omdat ikzelf nog met een neef de tv antenne geplaatst heb, zelfs daarvoor hadden wij geen tv en keken wij bij de buren (fam. Dirksen) tv.
Mijn vader was werkzaam bij de Nederlandse Spoorwegen NS).
Volgens mij was het Geurt van Kommeren die er daarvoor woonde een andere naam als op de website.
Eerst was het de Berghuizerweg 121 wat later Govert Flinckstraat 121 werd omdat, nadat men huizen gebouwd had, men een "uitweg" voor ons vergeten was en wij daarna wel een vreemde uitweg krijgen via de van Mierenveltstraat, dit is nog wel te zien op een luchtfoto samen met de Fiat "fabriek" (landbouwwerktuigen).
Met Vriendelijk Groet,
Willem Freriks.