Startpagina | LINKS | CONTACT

Blekersweg


- Raad/B&W van 22 augustus 1913: weg van Klarenbeekscheweg tot Veenweg genoemd Bleekersweg.
- Raad/B&W van 9 januari 1923: het gedeelte van den Klarenbeekscheweg, loopende van Waterlooscheweg tot Jachtlaan genoemd Bleekersweg.
- B&W: brief van 10 april 1968: de loop van de Blekersweg gewijzigd in van de Prins Willem-Alexanderlaan tot de Hendrik Willem Mesdagstraat.
- B&W: brief van 16 maart 1971: de loop van de Blekersweg gewijzigd in van de Prins Willem-Alexanderlaan tot de Jachtlaan.

De naam Bleekersweg is gekozen omdat hier een wasserij gevestigd was.

Blekersweg 30

School voor buitengewoon onderwijs. Deze school is opgericht door Pleunis Frans Albert van Tolédo (1887-1949). Na zijn overlijden in 1949 heeft de school de naam "Van Tolédoschool" gekregen.

Blekersweg 30

1932. School voor Buitengewoon Onderwijs, klassefoto 1932. (Foto: Ad van Pomeren)

1e Rij: Gerrit van Heerde; Jan van Hemessen; Jan en Teun de Groot.
2e Rij: Femmie van Heerde; Otto van Hemessen; Menno Douwma; Karel Huurnink; Gerrit Welgraaf; Helmuth Gohr; Kees en Jo van Strien en Breunis Willemsen.

3e Rij: Bertha Rouwenhorst; Mies van Daalen; Jongetje Klassen (neefje van Mies); Geertje Willemsen; dhr. Zevenhuizen; Truida Rouwenhorst en Alie van Strien.

4e Rij: Co Schut; Dina Modderkolk; dhr. Wansink; Jenny Willemsen; Cathrien de Greew; Ali de Groot; Hans Wesley; Juul Wenink; Tootje Blom; Derkje Konijnenberg; Dicky Kamphuis en Hillie van Heerde.

Bleekersweg 25

Jaren '30. Deze woning is afgebroken om plaats te maken voor een dubbel woonhuis. (Foto: B.van der Flier)