Startpagina | LINKS | CONTACT

Condorweg

Condorweg

Eind jaren'60. Achterkant van het LTM gebouw aan de Condorweg. Foto: Hanneke van der Meulen-Schut

Condorweg

1995. Voormalige HTS-Autotechniek. Foto: Han Gunnink.

Condorweg

Voormalige HTS-Autotechniek, Condorweg (nu in Arnhem). Foto: Han Gunnink.

Condorweg

Voormalige HTS-Autotechniek, Condorweg (nu in Arnhem). Foto: Han Gunnink.

Nadat in 1906 in een Ambachtsschool in Den Haag de eerste chauffeursopleiding wordt gestart en vervolgens een aantal jaren daarna de eerste monteursopleiding wordt opgezet, komt pas in 1942 in Apeldoorn een technische opleiding voor het midden- en hogerkader van de autobranche tot stand.
De toenmalige directeur van de Ambachtsschool te Apeldoorn, de heer J.J. Oltmans, die al in 1939 een Machinistenschool heeft helpen oprichten, toont in 1941 bij de Inspecteur Generaal belangstelling voor uitbreiding met een school voor de luchtvaarttechniek.
Ongeveer tegelijkertijd wordt de particuliere Auto-Technische School in Apeldoorn opgeheven.
Het gevolg is dat in 1942 met behulp van de BOVAG toestemming wordt verkregen voor de oprichting van een gesubsidieerde Auto-Technische School. De totale studieduur is drie jaar met een afsluitend praktijkjaar.
In 1947 wordt de totale studieduur vier jaar met een ingebouwd praktijkjaar. Een belangrijk punt in de historie is het jaartal 1954, waarin de toenmalige Auto-Technische School wordt gesplitst in twee scholen. Die twee scholen worden opgezet als de MTS-Autotechniek en de HTS-Autotechniek.

Voor meer gedetailleerde historische informatie kunt u de website van oud-Apeldoorner en oud-HTS-er Autotechniek Han Gunnink raadplegen over de HTS-Autotechniek. www.hgunnink.nl/hts