Startpagina | LINKS | CONTACT

Heutszlaan, Generaal van


- Meer foto's en info over de Generaal van der Heutszlaan vind u op de website: www.parkenbuurt.nl

Generaal van Heutszlaan

Generaal van Heutszlaan 78

Foto uit 1955 van mijn ouderlijk huis, later aangekocht en van 1995 - 2005 nogmaals bewoond. Architect: Barend Methorst - mijn vader had een beton- en bouwmaterialenfirma aan het kanaal bij de sluis, en zij kenden elkaar zakelijk en privé. Opdrachtgever: Luuk Donswijk Bouwjaar: 1941/1942. Bouwkosten: fl 17.000,-. In de kelders zijn oude of overtollige deuren van het toenmalige Liduinaziekenhuis geplaatst, omdat sommige materialen ivm de oorlog al een schaars gord werden. Later werden er grotere ramen in de bovenste verdieping aangebracht, de ramen daaronder werden ook veranderd. Het smeedwerk van het balkon aan de achterkant is van de Plaatijzerindustrie en een huwelijksgeschenk van haar broers/directie Plaatijzerindustrie aan mijn moeder Cathrien van Reekum, het huis kon in september 1942 bewoond worden. - Alex Donswijk.

Overkant van Generaal van Heutszlaan 78

Aan de overkant vanuit de tuin gezien, 2 panden van de overburen. Links van de toenmalige rijschoolhouder van de Berg, en rechts woonden Willy en Greetje Reimink (van "snelbuffet Willy Reimink" en zijn heerlijke kroketten). Alex Donswijk.

Generaal van Heutszlaan 1928

Deze foto van de van Swietenlaan is door de uitgever verkeerd getiteld. Het betreft hier de kruising Generaal van Heutszlaan en rechts ziet u de van Aelstlaan, vroeger Griftstraat geheten. (Alex Donswijk)

Generaal van Heutszlaan 5

Mijn vader Ir. Jan Hendrik Palm ( 1911-1982 ) woonde in de van Heutszlaan 5. Dit huis is gebouwd omstreeks 1900-1905. Archief: M.C.H. Poerstamper-Palm.

1959. Ik woon in Oostenrijk maar ben geboren en getogen Apeldoorner! Ik ben geboren op de Generaal van Heutszlaan 39 (zie foto). Voor de omnummering (ergens in de zestiger jaren) behoorde het nog tot de van den Heydenlaan met het nummer 21.
Ik heb als Kind altijd bij en om "De Grift" gespeelt en kan mij onder meer nog goed het gebouw van de Schuttersvereniging in het bos erachter herinneren, die toen later is afgebrand en natuurlijk de "drooglegging" van De Grift. Een geweldig mooie buurt waar ik met veel weemoed aan terug denk. Ook kan ik me nog goed de kermissen op Marialust (nu Verzetstrijderspark) en het slachthuis (wie weet dat nog???) herinneren nu Museum Marialust. Mooie herinneringen.
Wat betreft het huis "Generaal van Heutszlaan 39" kan ik nog met betrekking tot de naam die in de gevel prijkt en waarvan niemand zijn werkelijk betekenis kent het volgende opmerken:
Er staat Herma op de gevel en dat betekent Herman en Marie Stindt mijn vader en moeder. Wij hebben er met met zijn zessen gewoont in de 60 en zeventiger jaren, te weten Vader Herman, Moeder Marie, Arnold, Wilma, Ria en ondergetekende Johan Stindt. Wij hebben er altijd met veel plezier gewoont.
Johan M.C.A. Stindt