Startpagina | LINKS | CONTACT

Herderweg

Herderweg-Ooiweg

Herderweg

Een bruidspaar met enkel vrouwelijke gasten in de achtertuin aan de Herderweg in Apeldoorn. Wie weet hier meer van? Het jongetje dat rechts staat toe te kijken misschien? Het zal ongeveer 1930/35 geweest zijn, dus dat jongetje is nu ongeveer 80 jaar oud. Foto: Wiersma.

Herderweg

Ongeveer 1935. De achtertuinen aan de Herderweg, genomen bij nr 49. Foto: Wiersma.

Herderweg

In 1931 hadden de woningen aan de Herderweg schoonmetselwerk rond de kozijnen. Op een andere foto uit 1934 is duidelijk te zien dat dit gedeelte ondertussen werd voorzien van een stuclaag. Op de foto Berend en Stien Wildeman en hun kinderen ter gelegenheid van hun 35 jarige huwelijk. foto: Wiersma.

Opendag Herderweg/Ooiweg 2011

Na de afbraak kwam er van alles boven water.
Een impressie van de open dag.

Foto's: Evert Pol

Herderweg

2006. Foto: Wiersma.

Herderweg

In 1934 was de Herderweg een onverharde weg, het bruidspaar (de dochter van Berend Wildeman van nr 49 en Hijlke) stonden samen met en de gasten te wachten op de 6 trouwrijtuigen van H. Telgen ( 22,50 gulden in totaal) om naar het gemeentehuis te worden vervoerd. Een paar jaar voor 1934 waren de muren rond de ramen en de deuren van deze huizen nog van schoonmetselwerk. Tegenwoordig (april 2006) is de Herderweg een verharde weg en de schoorstenen van de huizen zijn verdwenen, dit geldt ook voor het hekwerk langs de weg waarlangs in 1934 elke zaterdag geharkt moest worden. Foto: Wiersma.