Startpagina | LINKS | CONTACT

Hezeweg

Hezeweg

1960.

Hezeweg

1960.

Hezeweg

1972

Hezeweg

Eind jaren 60. Foto: H. Rozie.

Hezeweg

Prinses Marijkeschool (archief John van Zwam)

Hezeweg

De kruidenierswinkel van Kilsdonk, tegenover de Prinses Marijkeschool aan de Hezeweg. Bij deze winkel gingen mijn ouders vaak hun boodschapjes doen. (Archief John van Zwam)

Hezewegschool

De officiele opening van de Hezewegschool in ongeveer 1924. Volgens mij is dit het voltallige personeel, bestuur enz. Zitten er nog bekenden bij? Dat de komst van deze school welkom was voor de wandelende leerling blijkt uit de aantekeningen van mijn vader die toen aan het Hofveld woonde: Toen we daar woonden moesten we naar de school aan de Alexandrinalaan. Wij liepen dan het Hofveld af tot aan de Kraaienweg en dan over een voetpad dwars over een knollenland tot de Talingweg. Daar begon de Duivenlaan die we afliepen en vervolgens via de Arnhemseweg naar de Alexandrinalaan. De jongere hadden het makkelijk want een paar jaar later kwam de school aan de Hezeweg, een stuk dichter bij. Foto: Wiersma.

Hezewegschool

Hezeweg

Hezewegschool rond 1935. Archief: Luud Riphagen

Hezeweg

Prinses Marijke school rond 1956. ("De School met den Bijbel"), aan de Hezeweg tussen de Christiaan Geurtsweg en Brinklaan. De kleuterschool, die naast de lagere school stond, staat er geloof ik nog steeds. Foto: Hans Jansen.