Startpagina | LINKS | CONTACT

1e Johannastraat

1e Johannastraat 3-3a

Café-Billard en Burgerhotel. Deze foto is waarschijnlijk gemaakt in 1914 toen er 7000 militairen moesten worden ondergebracht in Apeldoorn. Dat gebeurde vooral bij burgers, fabriekshallen maar ook pensions en hotels. Dit gaf toch de nodige overlast en in het voorjaar van 1915 werden ze ondergebracht in twee grote tentenkampen. Eén aan de Asselsestraat en één op een veld tussen de Hoenderparkweg en de Arnhemseweg, waar nu de Metaalbuurt is. In het najaar van 1915 gingen de militairen naar nieuwe barakken in legerkampen in Nieuw-Milligen en de Harskamp. (Foto: Tineke Kort)

Eerste Johannesstraat

1969. Autohand B. Westhoff. Archief: Gijs v Dusschoten.

Eerste Johannastraat 10

Foto uit ongeveer 1955 waar ik van 1952 tot 1957 gewoond heb. (foto: collectie Ton Schotman)

Eerste Johannastraat

Een foto van een huis aan de 1e Johannastraat aan het begin waar nu de Adelaarslaan is. De foto is in 1920 gemaakt door mijn opa, W.R. Schut. Hij heeft hier met mijn oma in de jaren '20 een aantal jaren gewoond. We weten het huisnummer alleen niet meer. Hanneke van der Meulen-Schut. Aanvulling: De foto van de 1e Johannastraat is van nummer 64. Dit is namenlijk ons huis. Erg leuk om te zien hoe het er vroeger uit zag. Marjolein

Eerste Johannastraat

1977. Dit is mijn ouderlijk huis aan de Eerste Johannastraat no 4. Hier woonden: Hendrik Nijman , Rieka Nijman- Groothuis en hun dochters, Anna, Coby en Rita. Foto: Rita Nijman.