Startpagina | LINKS | CONTACT

Lange Amerikaweg

Lange Amerikaweg

Dit is de Lange Amerikaweg bij de overweg in 1969. Hier is nu het tankstation van de Shell. Archief: Willy Kers.

Lange Amerikaweg

1969. In mijn kinderjaren woonden hier de fam. Langebach. Twee oude mensen met hun zoon. Het huis werd opgekocht door de gemeente voor industrieterrein. Nog een paar jaar heeft er een autohandelaar gewoond, en raakte alles in verval. Nu is Mc. Donald op deze plaats. Archief: Willy Kers.

Lange Amerikaweg

Dit is de Lange Amerikaweg uit mijn kinderjaren (jaren midden vijftig). De wei met paarden was van Marinus Jochems, op de hoek L.Amerikaweg- Zwaansprengweg. In het huis rechts woonden oude mensen fam. Bleumink. Zij hadden een deel verhuurd aan fam. Testerink In het midden het huis van fam.Griet en Tinus Klijer. Geheel links de boerderij van twee zussen en een broer Gorseling, vrijgezellen. Er ging een pad va de L.A.weg naar hun huis. Archief: Willy Kers.

Lange Amerikaweg

Lange Amerikaweg 67. Boerderijtje werd omstreeks 1896 gebouwd door Hendrik Jeths en Catharina Gorseling. Na hun overlijden bleef een ongehuwde dochter Hendrika Jeths (zie foto) op de boerderij wonen. In 1965 moest de boerderij verdwijnen voor stadsuitbreiding. De foto is in augustus 1965 gemaakt, vlak voor de sloop. Links op de foto loopt de spoorlijn naar Dieren (nu stoomtrein). (foto Henk Jeths)

Lange Amerikaweg

Vlak voor de sloop in 1965. (foto Henk Jeths)

Lange Amerikaweg

2006. De grote boom stond bij het toegangspad naar de boerderij. (links bij de vlag). (foto Henk Jeths)

Lange Amerikaweg

1965. Het erf achter de boerderij. De spoorlijn naar Dieren is net zichtbaar. Iets verder naar rechts is nu het laadstation van de V.A.M. en Circulus. (foto Henk Jeths)

Lange Amerikaweg

1965. Achterkant boerderij. Het huis midden op de foto stond aan de overkant van de weg. Daar woonde de familie Oosterkamp. Op die plek is nu het benzinestation van Woudenberg. (foto Henk Jeths)

Lange Amerikaweg

2006. Het vroegere landelijke gebied (weilanden en akkers) achter de verdwenen boerderij. (foto Henk Jeths)

Lange Amerikaweg

1965. Zijkant van de boerderij. (Foto: Henk Jeths)

Lange Amerikaweg

2006. Lange Amerikaweg Kayersdijk. De boerderij stond op de plek van het geelkleurige kantoorgebouw. (Foto: Henk Jeths)