Startpagina | LINKS | CONTACT

Ongelokaliseerd

Ongelokaliseerd 001

De fotograaf was Hofma uit de Stationsstraat. Weet u waar dit is? (Coll. W. Boomgaard).

Ongelokaliseerd 002

'Maria Hoeve". Wie weet waar deze boerderij heeft gestaan? In het boek “Zevenhuizen uit de kluiten gewassen” van de werkgroep Oud Zevenhuizen op blz. 116 staat een artikel over Maria Hoeve. Dus ik neem aan dat daarmee het boerderijtje wordt bedoeld van de foto. Waar het precies was weet ik niet, in het verhaal hebben ze het over een plek “bie de handwiezer”. Jan Grefhorst.

Ongelokaliseerd 003

Kanaal 386. Weet iemand waar dit huis staat of gestaan heeft? (Foto: Evert Pol)

Ongelokaliseerd 004

Naaicursus 1921. Komt uit een Apeldoorns familiealbum. (Coll. W. Boomgaard)

Ongelokaliseerd 005

Komt uit verzameling Apeldoorn. Zeer grote villa. In Apeldoorn zou ik deze zoeken aan de Loolaan waar hij niet meer in deze vorm staat. Verbouwd/gesloopt of toch elders? (Coll. B. Meester)

Ongelokaliseerd 006

Apeldoorns huis, omgeving Indische buurt? Mogelijk gesloopt, misschien is dit Soerenseweg 27, 29 of 31 geweest. (Coll. B. Meester)

Ongelokaliseerd 007

Droogstempel Starke Apeldoorn. (Coll. B. Meester)

Ongelokaliseerd 008

Boerderij uit Apeldoorn of omgeving. Foto van de fotograaf annex kapper H.W. Riphagen. (Coll. B. Meester)

Ongelokaliseerd 009

Fotograaf A.C. Stokhuyzen uit de Nieuwstraat. (Coll. B. Meester)

Ongelokaliseerd 010

Komt uit een verzameling Apeldoorn. (Coll. B. Meester)

Ongelokaliseerd 011

Aanhef: Apeldoorn, 2 aug. 1905. Het pand heeft veel weg van de villa Regentesselaan 13. (Coll. B. Meester)

Ongelokaliseerd 013

Huisnummer 31. Het huis is dubbel bewoond en deze kant heeft huisnummer 31. De fotograaf is H.W. Riphagen die 's winters ook kapper was. (Coll. W. Boomgaard)

Ongelokaliseerd 014

"Ons genoegen". Fotograaf: Fotohuis A. ter Beek, Apeldoorn. (Coll. W. Boomgaard)

Ongelokaliseerd 015

Is dit de voor- of achterzijde? Mogelijk een villa aan de Loolaan die het loodje gelegd heeft of onherkenbaar verbouwd. (Coll. Vereniging Oud-Apeldoorn)

Ongelokaliseerd 017

Mogelijk Apeldoorn of omgeving. Een foto afkomstig uit het archief van de Apeldoornse architect Heuvelink. Mogelijk Apeldoorn of omgeving. Het pand hoeft niet door hem ontworpen te zijn, er zijn vele voorbeelden waar hij alleen een verbouwing heeft gedaan. (Coll. Vereniging Oud-Apeldoorn)

Ongelokaliseerd 018

Fotograaf uit Doesburg. Foto afkomstig uit het archief van de Apeldoornse architect Heuvelink. Boven de deur staat de naam: "Staudhagen" Eerste steen: G.J. Blauw, 16 nov. 1917. Het pand hoeft niet door hem ontworpen te zijn, er zijn vele voorbeelden waar hij alleen een verbouwing heeft gedaan. (Coll. Vereniging Oud-Apeldoorn)

Ongelokaliseerd 019

Stoomkoffiebranderij Opgericht 1808. Fotograaf van Hoeke, Apeldoorn. Wordt (nog) niet herkend als Apeldoorn. (Coll. W. Boomgaard)

Ongelokaliseerd 020

Uit Apeldoorns album. Achterzijde villa. (Coll. W. Boomgaard)

Ongelokaliseerd 021

Apeldoorns woonhuis. Fotograaf J. Camphuis, Apeldoorn. (Coll. W. Boomgaard)

Ongelokaliseerd 022

Zat tussen drie fotokaarten van Apeldoorn. De verkoper heeft ook de straat geweten maar niet opgeschreven en later vergeten. (Coll. W. Boomgaard)

Ongelokaliseerd 023

Fotograaf A. ter Beek Apeldoorn. (Coll. W. Boomgaard)

Ongelokaliseerd 025

Opoe op de stoel voor haar huis. Waarschijnlijk 100 jaar geworden. Bordje onleesbaar. Fotograaf A. ter Beek, Apeldoorn. (Coll. W. Boomgaard)

Ongelokaliseerd 026

Buiscar en Zwaluw zijn Apeldoornse bedrijven. (Coll. W. Boomgaard)

Ongelokaliseerd 027

Apeldoorn of omgeving. Kabinetfoto van een boerderij, fotograaf Richard Kerkhoven. (Coll. B. Meester)

Ongelokaliseerd 028

Apeldoorn, huisnummer 66. (Coll. B. Meester)

Ongelokaliseerd 029

Omgeving Apeldoorn? Foto uit een Duits kunsttijdschrift uit 1907. Een toelichtende tekst ontbreekt helaas; het bijschrift luidt: ARCHITEKT CHRIST. WEGERIF, APELDOORN, LÄNDLICHE WOHNHÄUSER.

Ongelokaliseerd 030

Omgeving Apeldoorn? Foto uit een Duits kunsttijdschrift uit 1907. Een toelichtende tekst ontbreekt helaas; het bijschrift luidt: ARCHITEKT CHRIST. WEGERIF, APELDOORN, LÄNDLICHE WOHNHÄUSER.

Ongelokaliseerd 031

Bedrijfje aan het kanaal te Apeldoorn? (Coll. W. Boomgaard)

Ongelokaliseerd 032

Fotograaf uit Apeldoorn.

033 Omgeving Beekbergen?

Schilderij van Jan Hendrik Persijn (1901-1980). Jan Hendrik was apothekerszoon, zijn vader had een apotheek in de Dorpstraat in Apeldoorn recht tegenover de Van Kinsbergenstraat. Hij kreeg tekenles van de bekende Apeldoornse kunstenaar Pieter Puype. Na studies in Amsterdam en Wageningen kwam Persijn in Beekbergen terecht. Mogelijk heeft hij in deze omgeving dit boerderijtje geschilderd waar door middel van muurankers het jaartal 1768 op de gevel staat. Wie weet waar dit boerderijtje staat of gestaan heeft. (Coll. B. Meester)

Ongelokaliseerd 034

Zoekplaatje van een woonhuis wat heel veel weg heeft van Mariastraat 14. Er zijn kleine verschillen en naast de Mariastraat 14 heeft nooit deze bebouwing gestaan. (Coll. B. Meester)

Ongelokaliseerd 035

Onbeschreven fotokaart van een Apeldoornse woning. Misschien omgeving Stationsstraat. (Coll. W. Boomgaard)