Startpagina | LINKS | CONTACT

Schuttersweg


- Raad/B&W van 22 augustus 1913: weg van Schotweg (langs de schietbaan) tot Jachtlaan genoemd Schuttersweg.

Jacob Catslaan 2 - Schuttersweg 193

Ten tijde van de foto was het adres van dit dubbele woon- winkelhuis Sumatralaan 100-98. Vanaf 1938 was de dubbel in bezit van de kapper Pieter Schaap. In 1939 liet hij het verbouwen tot een dubbel woon- winkelhuis. Op de foto zien we links, op nr. 100, zijn kapperszaak "Maison H.D". Rechts op nummer 98 een filiaal van de melkfabriek MariŽndaal waar al hun producten werden aangeboden door J. van Laar. (Coll. W. Boomgaard)

Bouwtekening Jacob Catslaan 2 - Schuttersweg 193

Dit is de originele voorgevel van het dubbele woonhuis gebouwd in 1932 door de bouwkundige Hendrik Jan Kuijt (1894-1940) uit de Billitonlaan.

Schuttersweg bij de Tesselschadelaan

Vanaf 1894 is dit de schietbaan in de buurtschap de Nieuwe Enk van de ,,Koninklijke Scherpschutters van de Veluwe''. Eerder was het ook al een schietbaan maar toen nog van de Koninklijke Schietvereniging 'De Kroonprins'. De gemeente ging akkoord met het herinrichten mits de schietoefeningen van te voren werden aangekondigd in de Nieuwe Apeldoornsche Courant. Tijdens het gebruik van de banen werd er ook een rode vlag gehesen. De baan werd heringericht onder toeziend oog van de architect C.M. Gardenier en geopend op zondag 23 september 1894. (Coll. B. Meester)

Schuttersweg

(Coll. B. Meester)

Schuttersweg

Rechts: het sigarenmagazijn ,, De Vijfsprong'' van Hendrik Jan Kuijt op nr. 125. Hendrik Jan Kuijt (1894-1940) was architect en heeft het huis zelf ontworpen in 1934. Zijn vrouw, Jannetje Uijt den Boogaard (1900-1983) runde de sigarenwinkel tevens postagentschap.

Schuttersweg 125

Een familie uitstapje van de familie van Reekum en Co.

In 1936/1937 maakten de families v.l.n.r: Buys, Kuijt, A. van Reekum, Dijkkamp, C. van Reekum, en Uijt den Bogaard een fietstocht naar de chemische fabriek "Meppelin" van de familie Buitenhuis in Nunspeet om daar een feestje te bouwen.

Het was een idee om zondag de auto te laten staan en de pas uitgekomen tandems van rijwielhandel Gerrit van Zuphen eens uit te proberen. Dat deze Apeldoornse zakenmensen respectievelijk schildersbedrijf, sigarenmagazijn, plaatijzerindustrie, wasserij en smederij geen peddelaars waren bewijst wel hun kleding, de bezemwagen en de afspraak om de vrachtauto van wasserij "Driehuizen" beschikbaar te houden om uitvallers op te halen. (Foto: Atze Reidinga)

Schuttersweg

1964. Ter hoogte van nummer 61. Oudste en jongste zoon Staal. (Foto: A. Staal)

Schuttersweg

1967. Schuttersweg tegenover nr.59 naar Mercuriuslaan. Foto van de verscholen boerderij en grond tussen de Mercuriuslaan en Schuttersweg waar nu de woonflat het Walterbosch staat. (Foto: A. Staal)

Schuttersweg

1967. Schuttersweg tegenover nr. 59 naar Mercuriuslaan. Foto van de verscholen boerderij en grond tussen de Mercuriuslaan en Schuttersweg waar nu de woonflat het Walterbosch staat. (Foto: A. Staal)

Schuttersweg

1967. Schuttersweg tegenover nr. 59 naar Mercuriuslaan. Foto van de verscholen boerderij en grond tussen de Mercuriuslaan en Schuttersweg waar nu de woonflat het Walterbosch staat. (Foto: A. Staal)

Schuttersweg

Benzinestation annex service station aan de Schutttersweg in 1967. Midden op de foto staat André Staal en rechts Rinie Eversdijk. (Foto: André Staal)

Schuttersweg

16 augustus 2014. Foto gemaakt naar aanleiding van het overlijden van Harry Maassen. Het personeel in afwachting van de rouwstoet. (Foto: Atze Reidinga)

Schuttersweg

Harrie Maassen voor de etalage. De foto is gemaakt in 1959, maar de winkel die op de foto staat is van 1934. De heer Sybesma is daar met een banketbakkerij begonnen. Wij hebben de zaak in 1959 overgenomen en 25 jaar later weer verkocht. Er zit nu alweer de tweede eigenaar in, maar de zaak loopt nog als een trein. Zij hebben nog altijd onze naam aangehouden. De foto van de winkel (hieronder) is van 1985, want toen is de winkel verbouwd. Trees Maassen.

1985 2006. Collectie: Reidinga.

Schuttersweg

Koningin Wilhelmina School

Schuttersweg/Tesselschadelaan

Koningin Wilhelmina School aan de Schuttersweg/Tesselschadelaan. (Foto: John van Zwam)

Schuttersweg/Tesselschadelaan

Koningin Wilhelmina Kleuterschool aan de Schuttersweg/Tesselschadelaan. (Foto: John van Zwam)