Startpagina | LINKS | CONTACT

Veenweg

Veenweg 4

Rond 1965-1969. Foto: Gijs van Dusschoten.

Veenweg 60

Ongeveer 1969. Autoplaatbedrijf Sanders. Archief: Gijs van Dusschoten.

Veenweg/Hoek Jachtlaan

1923. Kruidennierswinkel van de fam. van Amersfoort. Nu is er een fietsenzaak in gevestigd. Archief: Anton Vos.

Veenweg 30 en 32

ca. 1950. Later werd dit de Pieter de Hooglaan. Dit huis was van mijn Oma (Opoe) Westerveld, mijn moeder's moeder. Collectie: Henry van Luttikhuisen.

Veenweg

Veenweg 115

Ca. 1925. Huis van mijn opa G.M. Cornelissen. Naast het huis poseert de fam. Cornelissen. (foto: Reiny Reidinga-Cornelissen)

1966. Veenweg, hoek Brinklaan.
Links de oude ijsfabriek overgaand in muur van machinefabriek Landaal.
Foto: Wiersma.
1966. Brinklaan, hoek Veenweg.
Het gebouw midden op de foto was in de 50er jaren een ijsfabriek voor koeling voor slagers, visboeren enz.
Als kind stond je daar te wachten in de open deuren aan de Brinklaan of er een brokje af zou vallen.
Foto: Wiersma

Veenweg/hoek Brinklaan

1966. Veenweg, hoek Brinklaan. Links de oude ijsfabriek overgaand in muur van machinefabriek Landaal. Foto: Wiersma.

Brinklaan

1966. De Brinklaan in de richting van de Veenweg / Hezeweg. Links de slagerij van de Jonge, daarachter de groentenwinkel van Coopmans (vroeger was dit het loodgietersbedrijf van Veenhuizen), hierachter stond de rijwielhandel van de Bie op de hoek van de de Hezeweg. Helemaal achter staat de machinefabriek van Landaal. Het gebouw midden op de foto was in de 50er jaren een ijsfabriek voor koeling voor slagers, visboeren enz. Als kind stond je daar te wachten in de open deuren aan de Brinklaan of er een brokje af zou vallen. Vandaag (2006) is enkel het pand van slagerij de Jonge, na veel zoeken, nog te vinden. Foto: Wiersma.

Aanvulling:

Leuk om die oude straatjes zoals de Brinklaan, Hezeweg, Veenweg en Holthuizerweg nog eens weer te zien. Wat mij opvalt is dat de straten zo smal zijn, dat kan ik mij niet echt meer herinneren. Op de foto "1966 Brinklaan hoek Veenweg" zat in het eerste huis, waar de auto voor staat, de suédereiniging van Rozie, daarachter woonde de fam. Middelink en daarachter kruidenier de Raad (of Raat?). Tegenover Rozie was een slagerij, dat huis staat er nu nog en is vanaf de huidige Europaweg goed te zien. Vanaf deze slagerij richting Hezeweg was een groentewinkel (Veenhuizen?) en op de hoek met de Hezeweg was een (brom)fietsenwinkel van de Bie met aan de andere kant van de Hezeweg de drogisterij van de Bruin. (Gert van Uffelen.)