Luchtfoto's
Deventerstraat
Luchtfoto St. Joseph Stichting.
Arnhemseweg
1992. Met Stoomwezenstraat en Kastanjehof.
Kanaal Noord
(Betonfabriek/Bouwmaterialen Gebr. Donswijk). Deze locatie is pal voor de sluis. Naast de werf gebouwen van resp. De Sleutel neon lichtreclame, Rijkswaterstaat en Wensink spoorkaartjesfabriek. (nu locatie Gamma etc). Archief: Alex Donswijk.
Brinklaan (klik om te vergroten)
1921. luchtfoto van de Brinklaan en omgeving. Op de voorgrond de Fabriek van Loog Landaal met daar achter de Brinklaan. Aan de overkant de molenmakerij en smederij van Berends van Loenen. Links op de foto de Veenweg en verder naar boven de Hezeweg. Ook de Ploegweg is goed te zien. Archief: Peter Berends van Loenen.
Waterloseweg
1968. Met de wielerbaan, Zeepfabriek Haas & van Brero en oudpapierhandel van Groenberg. Archief: Evert Pol.
Waterloseweg Jaren 80. Spartafabriek. Archief: Evert Pol. |
Waterloseweg Jaren 80. Spartafabriek. Archief: Evert Pol. |
Schubertplein
Jaren '70.
Kanaal Noord
1977. Luchtfoto Gasfabriek. Foto: E. Oosterwal.
Brinklaan
Waterloseweg
Haas & van Brero zeepfabriek.
Waterloseweg
Haas & van Brero zeepfabriek.
Kanaal Zuid
N.V. Kalkzandsteenfabriek ALBA, voorheen E.E. Lijphart. Archief: Marianne van Zadelhoff.
Koning Stadhouderlaan
Deze luchtfoto van de tunnel aan de Koning Stadhouderlaan is van ongeveer 1970. Boven aan de foto is duidelijk te zien dat deze in het begin nog aansluiting had aan de Christiaan Geurtsweg. De (witte) huizen rechtsboven van de foto staan aan het Biddemanspad, deze liep vanaf de Christiaan Geurtsweg naar de Holthuizerweg, rechts op de foto loopt deze langs het spoor. Links onder is nog net een klein stukje te zien van de Julianalaan, deze liep vanaf de spoorwegovergang aan de Christiaan Geurtsweg naar de Brinklaan. Archief: B. van Essen.
Marktplein
1960. Archief: Gerrit Roos.
De Naald
Met spoorlijn.
Ugchelseweg
Luchtfoto Van Gelder Papierfabriek.
Stoomwezenstraat
Christiaan Geurtsweg
1952. Op deze foto is te zien dat de Koning Stadhouderlaan ongeveer over het waterbassin van de oude Chr.Geurtsmolen loopt. Verder is rechts op deze foto de loop van de Grift richting het centrum te zien, met achteréén volgens de bruggen van de Chr. Geurtsweg en de Nieuwsstraat. Tussen Julianalaan en de schuine brug is zo ongeveer de plaats waar Centraal Beheer gevestigd is. Archief: B. van Essen.
Europaweg
Papierfabriek Van Houtum en Palm aan de Europaweg.
Graanweg
Graanweg
1952. De school is de Graanwegschool waar ik in de oorlog tijdelijk les kreeg. In het straatje ernaast of eigenlijk erachter staat de woning waar mijn ouders het eerst hebben gewoond voordat ze naar de Patrijsweg verhuisden. Middenin de bomenrij voor de school steekt een dak af van het huis van hun buren, de fam. Gerritsen. Het tweede huis is dus dat van hen. Dat gebied in de Heeze is helemaal veranderd. Archief: Nic. van Naarden.
Marktplein
Marktplein
1938. Het hoekhuis met de markiezen is de slagerij van Westerbroek en Loois, mijn oom, op de hoek bij de markt aan de Stationsstraat. Archief: Nic. van Naarden.
Luchtfoto's
Luchtfoto's rondom Station begin jaren 60
Omgeving Kerklaan
Omgeving Kerklaan
1955. Een mooi beeld van de KWS aan de Kerklaan waar ik 7 jaar naar school ben gegaan en m'n onderwijzersopleiding heb gehad. Allemaal zo rond 1950. Archief: Nic. van Naarden. Op de voorgrond is het Sportfondsenbad te zien aan de van Huutstraat, met daarachter de KWS ULO (later MAVO en MEAO aan de Kerklaan.